Digidexo.com

Hva kan jeg gjøre for å senke blodsukkeret mitt?

Administrerende diabetes og blodsukkernivået krever hardt arbeid og engasjement. Disse medisinske tilstander forårsake oppturer og nedturer i løpet av dagen, og det er noen ganger veldig vanskelig å holde blodsukkeret på et konsekvent rate. Ved å balansere kosthold og trening, sammen med å bruke de riktige medisiner, kan du trygt og effektivt senke blodsukkernivået.

Sunt kosthold

Forbruker et sunt kosthold er en viktig faktor i å redusere og opprettholde sunne blodsukkernivået. Spis dine måltider rundt samme tid hver dag. Du ønsker å fokusere på å spise omtrent like mye til hvert måltid, og som kroppen din blir vant til denne daglige rutine, vil blodsukkernivået stabilisere seg. Også begrense karbohydratinntaket, noe som kan føre til en topp i blodsukkeret. Prøv å spise samme mengde karbohydrater hver dag, til hvert måltid. Dette vil hjelpe kroppen regulere og lavere blodsukker nivåer. Også ta kontakt med legen din for å finne et måltid plan som passer best til de medisiner du tar. Noen blodsukker medisiner vil drastisk lavere blodsukkernivået, så du må kanskje spise litt mer når du tar disse medikamentene. Spør legen din hva rutine vil fungere best for din situasjon.

Trening

Trening er også avgjørende for å senke blodsukkernivået. Når du trener, forbrenner kroppen av glukose for energi. Trening øker også kroppens respons på insulin, og med en kombinasjon av disse to faktorene, er blodsukkernivået senkes. Grunnleggende daglige aktiviteter som hus og hage arbeidet vil senke blodsukkernivået, men en mer anstrengende trening som å gå raskt i 15-30 minutter vil forbrenne glukose lenger, øke resultatene.

Medisiner

Det er også flere medisiner på markedet som vil senke blodsukkernivået. Disse medikamentene må være foreskrevet av lege, og du vil trenge for å diskutere din individuelle situasjon med legen din for å finne ut hvilken medisin og dosering som fungerer best for deg. Også snakke med legen din om medisiner du tar for andre helsemessige forhold, så mange ganger en bivirkning kan være høyere blodsukkernivå, selv om tilstanden har ingenting å gjøre med diabetes.