Digidexo.com

Slik unngår du at Overføre Hepatitt C

Hepatitt C er en viral infeksjon som angriper leveren og fører til betennelse. En person kan ha hepatitt C i flere år uten å vite det, fordi det ofte ikke er noen symptomer i de tidlige stadier. Mange vet ikke selv finne ut at de er smittet før de begynner å ha problemer med deres lever. Hepatitt C er spredt når en person kommer i kontakt med blodet av en smittet person. Noen mennesker har en økt risiko for eksponering for viruset. Men det er noen sikkerhetstiltak du kan ta for å beskytte deg mot overføring av hepatitt C.

Slik unngår du at Overføre Hepatitt C

Ikke del personlige eiendeler. Dette inkluderer tannbørster, spiker clippers, barberhøvler eller andre element som kan komme i kontakt med en persons blod.

har alltid sikker sex. Opprettholde et monogamt forhold. Få forsikring om at partneren din er frisk før du har sex. Bruk kondom ved sex.

Ikke bruk intravenøse medikamenter. Hvis du gjør det, og kan ikke slutte, få hjelp for din avhengighet. I mellomtiden, unngå å dele nåler og andre legemiddeltilbehør.

Vær selektiv på hvor du får tatoveringer og piercinger. Finn ut om folk kjører etableringen er riktig rengjøring av utstyr. Sjekk for å se om de ansatte bruker sterile nåler.

Få testet for hepatitt C. Dette er spesielt viktig hvis du er i en av de høye risikogruppene. Dette inkluderer HIV-pasienter, sprøytemisbrukere og medisinsk personell som har vært utsatt for infisert blod, ifølge Mayo Clinic. Folk som har hatt en organtransplantasjon eller narkotika overføringer før 1992 er også i fare.

Hint

  • Komme diagnostisert og behandlet for hepatitt C i løpet av sine tidlige stadier kan bidra til å forhindre leverskade. Bruk hansker hvis du har til å håndtere andres blod.
  • Hvis du har hepatitt C, få vaksinert for hepatitt A og B, slik at du ikke vil utvikle ny leverinfeksjon.
  • Hepatitt C er oftest spres gjennom deling av sprøyter blant narkotikabrukere, ifølge American Liver Foundation.
  • Ikke gi blod hvis du har hepatitt C.