Digidexo.com

Virus og sykdom hos mennesker

Virus og sykdom hos mennesker


Begrepet "virus", som betyr "gift" på latin, gjør en god jobb med å leve opp til navnet sitt. Virus påvirker alle levende organismer, og kan forbli sovende i lange perioder av gangen til en passende vert kommer sammen.

Historie

Når elektronmikroskop ble oppfunnet i 1940, forskere fikk sin første titt på virus og så protein-pakket pakker av genetisk materiale.

Identifikasjon

Fabio Romerio av Institute of Human Virology bemerket at et virus ikke er en levende organisme som en bakterier eller sopp. "Det er rett og slett et godt organisert molekylær parasitt," forklarte han.

Funksjon

Når et virus fester seg til en vertscelle, den programmer som cellen til å følge genetiske kommandoer som replikerer virus om og om igjen. Hvis viruset er assosiert med en spesiell sykdom, kan den person utvikler symptomer umiddelbart eller etter noen tid.

Effect

En HIV-viruset kan forårsake AIDS, replikerer en H1N1-viruset seg selv til den enkelte har influensalignende symptomer, og et stort antall virus forårsaker de altfor kjente symptomer på forkjølelse.

Tips

Mens det er et begrenset antall anti-virus medisiner rettet mot bestemte virus, kan din beste beskyttelsen være vaksinasjoner. Ifølge Verdens helseorganisasjon, for eksempel, har vacciniavirus utryddet kopper rundt om i verden.