Digidexo.com

Hvordan virker utvikling av det ufødte barnet Progress?

Hvordan virker utvikling av det ufødte barnet Progress?


Uavhengig av den enkeltes personlige synspunkter, begynner livet til et nytt vesen når den genetiske informasjonen fra farens sæd sikringer med genetisk informasjon av morens egg. Dette øyeblikket kalles unnfangelsen. Den nylig befruktede egg, eller zygote, vil implantatet i livmorslimhinnen av moren. Her begynner det å danne et nettverk av blodårer som den vil bruke for å ernære og støtte seg til tidspunktet for fødselen cirka ni måneder senere.

Unnfangelse til Implantasjon

Kort tid etter befruktning begynner nydannede zygote å dele, doblet antall celler med hver divisjon. I løpet av denne tiden, ballen av celler, nå en morula, navigerer gjennom kvinnens eggledere på sin vei til livmoren. Denne reisen tar ca seks dager. Av åtte dager siste befruktning, begynner den nydannede embryoet å hule i slimhinnen i livmoren. Når smeltet til livmorslimhinnen, begynner placenta å danne. Morkaken er rik på blodårer som brukes til å drive næring til og ta avfall bort fra fosteret. Sammenføyning av sirkulasjons-systemer av mor og barn fører til hormonelle forandringer hos moren, forårsaker graviditet tidligste symptomer.

Den første trimester

Graviditet er delt inn i tre trimester, hver tre måneder lang. Ved tiden embryoet er 2 uker gamle, er det avlang i form og har begynt å danne en hjerne. Endringer begynner å finne sted raskt, og den mest avgjørende perioden av utviklingen skjer. En gang mellom den tredje og fjerde uke av livet hjertet begynner å slå. Mellom fjerde og sjette uke av livet, ryggvirvlene og ribbeina begynner å danne i torso og kjeven, ansiktet og halsen begynner å ta form. Den nervesystemet begynner å formidle signaler mellom hjernen og resten av kroppen ved den syvende uke. På denne tiden, hendene likne padleåre og øynene er forming. Embryoet dobles i størrelse i den syvende uke, økende fra omtrent 5 mm i lengde til 10 mm. Etter den tid fosteret er 8 uker gammel, mange vitale organer dannes og fungerer og babyen er konstant i bevegelse. Uke 10 markerer overgangen fra embryo til foster. Fingre og tær begynner å ta på seg mer definisjon og babyen måler nær 3 cm i lengde. Den mest sårbare perioden av utvikling er nå over, og risikoen for spontanabort synker betraktelig.

Andre trimester

Fosteret fortsetter å vokse raskt, og er omtrent på størrelse med en appelsin i begynnelsen av andre trimester. Den utvikler skjelettet, laget av brusk, begynner å slå inn bein. De ytre kjønnsorganer begynner å danne løpet av denne tiden også. Håret, som startet spirende ut av huden i uke 10, begynner å ta på pigment og tykner på øyenbrynene og i hodebunnen. Når fosteret er 15 til 16 uker gamle, er det ca 7 inches lang og har kjønnsorganer utviklet nok til å differensiere ved ultralyd - det vil si, hvis den samarbeider. På noen ultralyder tatt rundt denne tiden, er fosteret sett suger på tommelen. Ved slutten av andre trimester, er fosteret nesten 12 inches lang, og er i stand til å høre sin mors stemme, hennes hjerte og hennes fordøyelsessystemet.

Tredje trimester

Ved begynnelsen av det tredje trimester, kan fosteret åpne sine øyne for første gang. Det er bare i mer enn en fot i lengde og veier nær 2 kg. Det meste av resten av svangerskapet er dedikert til å lagre fett, vektøkning og praktisere puste. Noen ganger, pusteøvelser føre til at babyen får hikke. Når barnet er i sin 34. uke, den veier ca 5 kg. og er 13,5 inches lang. Etter den tid barnet er i sin 38nde uke, er det på tide å bli født.

Komme klar for Birth

I løpet av den siste måneden av svangerskapet, blir livmoren spesielt overfylt som barnet får en full 2 ​​kg. eller så av sin fødselsvekt. I de fleste tilfeller, som i slutten av svangerskapet nærmer seg barnet vil slå seg selv opp ned og bli født med hodet først. Som fødselsdato nærmer seg, babyen synker lavere inn i mors bekken. Dette øker presset på hennes livmorhalsen, hjelper det å tynne ut (utslette) og åpne opp (utvider seg) slik at barnet kan gjøre sin vei gjennom fødselskanalen.