Digidexo.com

Glukose Mangel på babyer

Glukose Mangel på babyer


Glukose-mangel hos babyer, kjent som glukose-6-fosfat-dehydrogenase (G6PD) oppstår når røde blodceller blir ødelagt. Blodceller blir ødelagt fordi babyens G6PD enzym ikke produserer nok gluthatione å bekjempe frie radikaler. (Se Referanse 2)

Effekter

Babyer som har en glukose mangel vanligvis har hemolytisk anemi. Dette vil føre dem til å være gulsott, har en forstørret milt, smerter i ryggen og magen og urin som er mørk brun i fargen. (Se referanse 1)

Årsaker

Glukose-mangel hos babyer skyldes en arvelig genet. Dette genet er på X-kromosomet. (Se Referanse 2)

Identifikasjon

For å avgjøre hvorvidt en baby lider av en glukose mangel, vil en lege trekke blod å gjøre et blodutstryk å lete etter en ødeleggelse av blodceller. De vil også sjekke for å se om G6PD i blodet er lav. (Se Referanse 2)

Behandlinger

Behandlinger av glukose mangel i babyer inkluderer å unngå ting som øker mengden av frie radikaler i kroppen som enkelte reseptbelagte legemidler som doxorubicin. For babyer som har gulsott, er lysbehandling brukes til å behandle gulsott. (Se referanse 2 og 3)

Betraktninger

Mann African American babyer er mer sannsynlig å ha en glukose mangel. Kvinnelige afroamerikanske babyer er bærere av sykdommen. (Se Referanse 2)