Digidexo.com

Hvordan er Candida albicans overfør?

Hvordan er Candida albicans overfør?


Candida albicans er ansvarlig for to ulike typer infeksjoner: trøske og candidiasis, en gjær infeksjon i skjeden. I noen tilfeller, Candida albicans organismer er opportunister som utnytter et svekket immunsystem. I andre tilfeller er det ikke klart hva som forårsaker overvekst av dette naturlig forekommende organisme.

Overføring av Oral Thrush

Fordi den eksakte årsaken til en overvekst av Candida albicans i munnen ikke er kjent, er den modus for overføring av trøske også ukjent. Det anbefales ikke å ha direkte munn-til-munn kontakt med noen som har en aktiv trøske infeksjon.

Overføring av Vaginal Thrush

Infeksjonen av en overvekst av Candida albicans i skjeden er referert til av fire ulike vilkår: vaginal trost, candida, moniliasis og vulvovaginal candidiasis (VVC). Det har vært tilfeller der Candida albicans infeksjon har blitt overført gjennom direkte seksuell kontakt, offisielt gjør det til en seksuelt overførbar sykdom.

Gravide kvinner som har en vaginal trost infeksjon når fødselen risikerer barnet å utvikle trøske.

Betraktninger

Alt som kompromitterer immunsystemets evne til å bekjempe infeksjoner, for eksempel immunsuppressive medisiner og immundempende sykdommer som HIV / AIDS, samt antibiotika, steroider, kortikosteroider inhalatorer, kjemoterapi og stråling gjør alle en pasient mer sannsynlig å utvikle en Candida albicans infeksjon.

Kroniske sykdommer som diabetes mellitus og kreft kan foreta en pasient utsatt for Candida-infeksjoner.

De helt unge og de eldre har høyere forekomst av trøske enn andre aldersgrupper.

Symptomer

Hoved symptom på trøske er en fløyelsaktig-vises hvitt belegg på innsiden av munnen. Hvis dette belegget er tørket eller ripete av, vevet under vil være lyse rødt og kan blø.

Nesten 75 prosent av kvinnene vil utvikle vaginal trost, eller vaginal gjær infeksjon, i løpet av livet. Det viktigste symptomet på denne vanlig tilstand er kløe. Det kan også være en tykk hvit utflod som ligner surmelk. Smerter med samleie er ikke uvanlig, og det kan være lett blødning fra skjeden.

Candida albicans og amming

Kvinne som ammer er i faresonen for å utvikle en Candida albicans infeksjon i brystvortene. Denne smertefulle tilstanden kan enkelt sendes til pleie spedbarn. Ved mistanke om Candida albicans infeksjon, må både mor og barn skal behandles for å unngå tilbakefall.