Digidexo.com

Forvaltning av polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en endokrin lidelse som kan forårsake mange symptomer, som for eksempel infertilitet, vektøkning, insulinresistens og overflødig kroppshår. Påvirker omtrent én av 10 kvinner, har polycystisk ovariesyndrom ingen kur. Årsaken er ukjent, og på grunn av dette, løser behandling de enkelte symptomer i stedet for hele tilstanden. PCOS kan administreres gjennom en kombinasjon av medisiner, kosthold og mosjon.

Sjelden menstruasjon eller amenoré

Dette symptomet er forårsaket av hormonelle ubalanser. Kvinner med PCOS kan fremvise et overskudd av mannlige hormoner, eller androgener. Behandling av dette symptom kan være så enkelt som hormonell prevensjon.

Insulinresistens

Motstand mot kroppens eget insulin fører til at kroppen til å produsere mer insulin enn nødvendig når presentert med drivstoff, noe som fører til at drivstoffet blir lagret som fett. Behandling av insulinresistens som kan gjøres med et lavt karbohydrat-diett, som reduserer behovet for insulin som skal fremstilles. Stoffet metformin kan også være effektive.

Vektøkning

Mens kvinner med PCOS og insulinresistens kan finne det vanskelig å gå ned i vekt, er trening fortsatt en viktig faktor i å håndtere PCOS. Den bygger muskelmasse som hjelper kroppen forbrenne kalorier mer effektivt, noe som kan føre til mer effektiv vekttap.

Infertilitet

Som PCOS er en ledende årsak til uforklarlig infertilitet, kvinner med denne tilstanden har ofte problemer med å bli gravid og bære en baby. Fruktbarhet narkotika som clomiphene citrate og FSH injeksjoner brukes til å stimulere eggløsning, og kan kombineres med samleie, inseminasjon eller in-vitro ferilization.

Overflødig hår

Mann mønster baldness og overflødig kroppshår er et tegn på de forhøyede androgener i en PCOS lidende. Disse kan behandles med anti-androgen medisiner som spironolakton. Disse medikamentene er ikke egnet for kvinner som prøver å bli gravide.