Digidexo.com

Graviditet Food Guide

Graviditet Food Guide


Graviditet kan gjøre merkelige ting til en kvinnes appetitt. Hun kan utvikle en aversjon for noen av matvarene hun tidligere elsket. Hun kan også begynne å ha merkelige cravings. Uansett hvordan hennes appetitt endringer, men vil hun trenger for å sikre at hun forbruker tilstrekkelig næringsstoffer for å ernære hennes ufødte barn. Å ha en graviditet mat guide på hånden kan hjelpe en mor-å-være holde seg på sporet.

Sunne valg

Under graviditet, er det ingen bestemt ting en kvinne bør spise for å holde seg frisk og hjelpe barnet sitt til å vokse og utvikle seg. I stedet bør hun spise masse av de tingene en person normalt trenger for å holde seg frisk, som frukt, grønnsaker og helkorn. Mens hun trenger ikke å avstå fra fett og søtsaker, bør hun holde henne forbruk av disse tingene til et minimum, så de er ikke bra for helsen hennes. Også, hvis hun spiser for mange av dem, kan hun spise mindre av de gode matvarer kroppen hennes trenger.

Kalorier

Det er en populær misforståelse at en gravid kvinne må spise mye ekstra mat. Mens hun er nærende hennes ufødte barn, er hennes baby svært liten og trenger ikke kalorier og næringsstoffer for en fullvoksen person. Ifølge Parents.com, noen gravide kvinner generelt bare trenger å konsumere ca 300 ekstra kalorier per dag, og det er i de to siste trimester av svangerskapet. Mens det er greit og normalt å gi etter for mat cravings, spise store mengder kalorier kan bidra til vektøkning i overkant av det som er anbefalt under hennes graviditet.

Foods å unngå

Det er noen matvarer en kvinne bør unngå mens hun er gravid. Dette inkluderer alt med rå egg i det. Dette er fordi inntak av rå egg kan føre henne til kontrakt salmonella, en bakterie som kan gjøre henne veldig syk og selv få henne til å bli dehydrert som følge av oppkast og diaré. En gravid kvinne bør også unngå rå sushi og upasteurisert juice, fordi de kan også utsette henne for patogener.

Fisk

Fisk kan være en god kilde til næringsstoffer for en gravid kvinne og hennes ufødte barn. Men noen varianter er spesielt høy i kvikksølv, som kan skade en baby utvikler nervesystemet. Av denne grunn, anbefaler Parents.com unngå fisk som sverdfisk og hai, som er kjent for å ha høyere nivåer av kvikksølv i kroppen sin. Mens tunfisk og laks kan ha kvikksølv også kan de være lavere nivåer. Som sådan, FDA sier det er generelt trygt å spise ca 12 oz. av denne type fisk hver uke.

Alkohol

De fleste er vel klar over at det å drikke alkohol er ikke en god idé under svangerskapet. Men noen mennesker tror at en liten mengde alkohol er greit for en gravid kvinne. Mens det er sant at mye drikking bør unngås, kan moderat drikking også føre til helse- og utviklingsspørsmål for barnet. Ingen vet sikkert nøyaktig hvor mye alkohol er for mye. Av denne grunn, mange graviditet kvinner velger å unngå det helt.