Digidexo.com

Hyperbar oksygenbehandling for stråleskader

Hyperbar oksygenbehandling for stråleskader


Kreftpasienter som får strålebehandling ofte lider alvorlige bivirkninger fra skadet vev. Hyperbar oksygenbehandling (HBOT) brukes i hele kroppen for lettelse.

Betydning

Gjennomgår strålebehandling for kreft ofte resulterer i ekstra skade. "Når kreft er kurert, kan pasientene lider mange smertefulle og ofte invalidiserende lidelser som følge av stråling," sier Dr. Allan Spiegel of National hyperbar oksygenbehandling i Palm Harbor, Florida. "Dette er ikke svarer til de fleste behandlinger unntatt hyperbar oksygenbehandling. "

Identifikasjon

Stråleskader er en av de 13 tilstanden godkjent for behandling med hyperbar oksygenbehandling (HBOT) av The Undersea og hyperbar Medical Society (UHMS), det styrende organ for hyperbar medisin.

Typer

HBOT største verdi i behandling av skade på kjevebenet på grunn av stråling har ført til videre utnyttelse i hele kroppen. "Det har nå også blitt brukt til skade i hjernen, skade på muskler og andre myke vev i ansiktet og halsen, skader på brystveggen, buk og bekken som følge av strålebehandling," ifølge UHMS.

Process

Gjennomgår HBOT krever går inn i en forseglet kammer og puste ren oksygen ved en trykkhastighet som er større enn normalt atmosfærisk trykk, tvinger ekstra oksygen gjennom blodet.

Time Frame

Hyperbarisk oksygenbehandling for stråleskader tar fra 1 til 2 timer med mellom 30 og 40 sesjoner som kreves for effektiv lindring av symptomer.