Digidexo.com

Helsemessige fordeler av grapefrukt

Helsemessige fordeler av grapefrukt


Grapefrukt er en sitrusfrukt som resulterte fra utilsiktet kryssing av en appelsin med en pummelo. Grapefrukt kommer i hvit, gyllen (eller blonde), rosa og røde varianter. Legge grapefrukt til kosthold gir mange helsemessige fordeler. Det fordeler hjertet, bidrar til å redusere risikoen for kreft, detoxifies og hjelpemidler i vekttap.

Hjerte Helse Fordeler

En studie utført av forskere ved Harvard University konkluderte med at å drikke ett glass grapefruktjuice eller spise en halv grapefrukt daglig reduserte en persons risiko for slag med 25 prosent og senket LDL (dårlig) kolesterol nivåer med 33 prosent. En annen studie viste at både gylne og røde grapefrukt varianter redusere LDL-kolesterolet, og rød grapefrukt reduserer nivået av triglyserider.

Anti-kreft fordeler

Grapefrukt er rik på lykopen, en antioksidant. Lykopen har vist seg å redusere risikoen for en rekke kreftformer, inkludert i eggstokkene, cervikal, bryst, prostata-og tykktarmskreft. En studie viste at menn som spiste lykopen-rike matvarer som grapefrukt var 82 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle prostatakreft.

Avgiftende fordeler

Grapefrukt er en rik kilde til limonoid, en phytochemical. Limonoids øke funksjonen til avgifte enzymer i leveren. Disse enzymer hjelper leveren foreta giftige kjemikalier mer vannoppløselige, slik at de kan bli utskilt fra kroppen.

Vekt-tap fordeler

En studie utført av forskere ved Johns Hopkins University fant at folk som hadde to porsjoner med grapefrukt eller grapefruktjuice daglig sammen med en lav-fett og lav-kalori diett mistet et gjennomsnitt av 19 pounds over en periode på 13 uker.

Advarsel

Grapefrukt er kjent for å samhandle med visse medisiner. De som tar medisiner for å kontrollere sin kolesterol bør spesielt unngå å spise grapefrukt. Statin narkotika er kjent for å samhandle med stoffer i grapefrukt, som fører til alvorlige komplikasjoner, inkludert muskeltoksisitet.