Digidexo.com

Naturlige urter for øyne

Rødhet, irritasjon eller infeksjon i øynene er ofte forårsaket av en mangel på søvn, sykdom eller allergier. Lindrende disse vanlige symptomer og selv forebygge synstap kan bli hjulpet gjennom bruk av naturlige urter.

Behandling Puffy eller irriterte øyne

Gjennom bruk av naturlige urte komprimerer, kan man være i stand til å bidra til å avlaste puffy øyne effektivt. Begynn ved infusjonen en spiseskje kamille, fennikel eller øyentrøst urt i 3 ss kokende vann. La løsningen stå i ca 10 minutter og deretter press ut urt fra vannet. Tillat løsningen å avkjøles ved å sette den inn i kjøleskapet.

Bruk sirkel bomull pads eller bomullsdotter og dyppe dem i løsningen. Klem ut overflødig. Legg deg ned, lukk øynene og plassere bomull pads over øynene dine. Slapp av i 10 til 20 minutter. Den naturlige urte løsning kan oppbevares i kjøleskap og brukes på nytt i ca tre dager. Å avlaste blodskutte øyne, forberede et avkok i denne samme måte, ved hjelp av bringebær blader som aktiv urt.

Kanskje den mest gjenkjennelige og fryktede form for øyeirritasjon er kjent under navnet "pink eye". Tar øyentrøst, samt bruke kalde omslag laget av calendula, kamille eller fennikel vil bidra til å lette betennelser og irritasjon i øynene.

Vanligvis forårsaket av allergi, forkjølelse eller rosa øye, kan slim i øynene bli vasket ut med utvannet, goldenseal ekstrakt eller kjøles goldenseal te. Men ikke bruk goldenseal hvis du er gravid eller allergisk mot ragweed.

Naturlige urter for Anstrengt eller uskarpt syn

Tar øyentrøst i kapsel eller te form kan være nyttig for å redusere belastningen på øynene. Skylle øynene med avkjølt øyentrøst te kan også bidra til å avlaste den kjedelig, verkende følelse rundt og bak øynene.

Gjennom å forbedre sirkulasjon i hele øyet, er ginkgo biloba ekstrakt en nyttig urt for å forbedre tåkete syn. I tillegg vil ta blåbær ekstrakt muntlig levere bioflavonoider, som hjelper hjelpemiddel i å fjerne giftige kjemikalier fra netthinnen i øyet. Blåbær er også nyttig i behandling nattsyn.

Andre øyesykdommer

Blephartis er en betennelse i den ytre kanten av øyelokkene, noe som fører til kløe, svie, rødhet og øyelokk hevelse. Det kan gi en følelse av at noe er i øyet. Forårsaket av dårlig hygiene, søvnvaner eller ernæring, kan blephartis bli lettet med kompresser laget varmet eyebright, goldenseal eller mullein urter.

Macula degenerasjon er en aldersrelatert øyesykdom som fører til progressiv synstap. Ifølge boken "Resept for Nutritional Healing" av Phyllis Balch, en kombinasjon av følgende har vist seg å bidra til å stoppe synstap forårsaket av makuladegenerasjon: Ta minst 160 milligram av blåbær ekstrakt daglig med uspesifiserte mengder ginkgo biloba ekstrakt og sink og spise 8 til 10 gram av friske blåbær per dag.