Digidexo.com

Hvordan ta vare på rosa øye

Mens rosa øye eller konjunktivitt, er ikke en farlig sykdom, er det ekstremt smittsom og relativt irriterende. Komme rosa øye kan ta deg ut av det offentlige liv helt og kaste en apekatt skiftenøkkel i noen umiddelbare planer du har. Å vite hvordan å behandle rosa øye vil få deg på vei til å bli kvitt infeksjonen og tilbake i den vanlige rutinen.

Hvordan ta vare på rosa øye

•  Bestem om du har rosa øye. I beste fall, bør du alltid gå til legen din for å få en riktig diagnose laget av noen infeksjon eller sykdom. I tilfelle av rosa øyne, men symptomene er svært spesifikk og lett å få øye på. Rosa øye vil vanligvis starte med en konstant følelse av at noe du ikke kan fjerne er i ett eller begge øynene. En konstant kløe og overproduksjon av tårer vil følge den. Neste morgen, når du våkner opp, hvis du finner ut at øynene dine er crusted stengt med tørket puss og øyeepler selv er mørk rosa eller rød, har du konjunktivitt.

Rengjør øynene dine. Fordi felles konjunktivitt er forårsaket av enten en bakteriell eller viral infeksjon, er den første og viktigste tingen å gjøre rent øyne og områdene rundt dem. Ta en veldig rent ansikt klut og kjøre den under veldig varmt vann. Når fuktig og varm, begynner å trykke forsiktig mot det berørte øyet. Dette kan øke flyten av puss for et øyeblikk eller to, men dette er rett og slett kroppen rengjøring selv. Fortsett å tørke vekk puss forsiktig som det siver ut. Dette kan ta ti eller femten minutter. Gjenta med det andre øyet hvis nødvendig. Når dette er gjort, ta et rent ansikt håndkle, og å bruke baby såpe eller baby shampoo, forsiktig rense området rundt øynene. Tørk huden med et rent håndkle.

Besøk din lege for en riktig diagnose. Når du rengjør øyet vil minimere ubehag, er det best å besøke en lege for å finne ut om konjunktivitt er bakteriell eller viral. Hvis det er bakteriell, vil være tykkere puss, som regel, og legen vil mest sannsynlig fore antibiotika øyedråper. Hvis det er viral, det er ikke en umiddelbar kur for utslipp i seg selv, men legen kan anbefale over skranke rettsmidler som vil gjøre din irritasjon reduseres betraktelig. Med enten diagnose, er du fortsatt svært smittsom for 7-14 dager etter de første tegn på rosa øye.

ta forebyggende tiltak for å holde rosa øye fra å returnere. Når du har la rosa øye gå sin gang, er det viktig å endre hygiene vaner for å holde konjunktivitt fra å returnere. Være mer årvåken om å vaske hendene og ta hensyn til hvor ofte du berører dine øyne eller øyelokk, spesielt hvis du jobber i et felt hvor du er i kontakt med allmennheten. Endre putevar på en ukentlig basis, og vaske håndklær og ansikt kluter oftere. Fjern øyesminke mer grundig og bruke milde såper på områdene rundt øynene dine for å holde dem sanitær. Alle disse tingene vil bidra til å holde øynene rent og trygt fra en mulig retur av rosa øye.

Hint

  • Etter vask og tørking infiserte øyne, sette ansikt kluter og håndklær i en forseglet, separat pose og hvitvaske dem umiddelbart.