Digidexo.com

Om mat høy i jern

Om mat høy i jern


Hvis kroppen din har en lav konsentrasjon av jern i blodet, kan legen vurdere å bli blodfattig, og spesifisere at du fokuserer på en diett som er rik på jern sammen med en jern supplement. Noen ganger, kosttilskudd er nødvendig hvis du kan gi kroppen din med de nødvendige nivåer av jern som den trenger for å fungere skikkelig. Men hvis du er vegetarianer, selv om du spiser grønnsaker som inneholder jern, kan du ikke være å få nok. Det jern som finnes i kjøtt er bedre absorbert av kroppen enn de jern som finnes i grønnsaker, så holde seg til en diett med en god balanse av begge deler er viktig.

Identifikasjon

Hvis du er jern-mangelfull og har fått beskjed om å opprettholde en høy jern diett, kan du være mer tilbøyelig til å følge det hvis du forstår rollen som jern spiller i kroppen din. Iron hjelper kroppen produsere de røde blodcellene som er avgjørende i kampen mot tretthet, og å bygge opp kroppens immunsystem. Hvis kroppen din ikke får nok jern, vil det også ha vanskelig tid frakter oksygen i hele systemet, forårsaker en farlig deprivasjon til organer som, ditt hjerte, lunger og hjerne. Musklene vil også lide hvis fratatt oksygen, noe som gjør dine lemmer føles tung, og noen ganger gjør hverdagen anstrengelser smertefullt.

Fakta

Det anbefales at du spiser 10 til 14 milligram jern per dag. FDA har også staten som en kvinnelig bør spise minst 14 milligram, om ikke litt mer. Siden kvinner mister jern rik blod under menstruasjonssyklusen, er det bare naturlig at de ville trenge mer jern i kostholdet. Å spise en daglig diett bestående av magert kjøtt og grønnsaker kan hjelpe deg å opprettholde dette målet.

Typer

Jern kan oppnås gjennom mange forskjellige varianter av matvarer. Jernrike matvarer er ofte brutt ned i kategorier som består av kjøtt, grønnsaker og frukt, soyaprodukter, og mutteren, frø og belgfrukter kategori. Hver kategori har sine høyest rangerte medlemmer som gir den høyeste konsentrasjonen av jern per unse. For kjøtt, topper kyllinglever listen, og hav grønnsaker gi mest jern i vegetabilske kategori. Tofu er høyest for soya kategori, og kikerter er mest jernrik legume.

Betraktninger

Hvis du er seriøs om å opprettholde et jernrikt kosthold, kan det være lurt å vurdere å innføre hav grønnsaker i kostholdet ditt. Selv om de kan være annerledes enn det du er vant til, de inneholder viktige mineraler og sporstoffer og elementer som er ganske gunstig for kroppen din. Sammen med det høye jerninnholdet som havet grønnsaker gir, de er også høy i B-vitaminer, samt, A, C og E. Ocean bånd, sjøl kelps og silkeaktig Sea Palms kan legges til salater, sauterte måltider og supper ikke bare infusjonen måltider med smaken, men også å legge til ekstraordinære helsemessige fordeler.

Fordeler

Hvis du legger til jern i kostholdet ditt, kan du også ønsker å vurdere fordelene ved å legge vitamin C, også. Drikke et glass appelsinjuice, eller legge en sitrus frukt til måltidet vil hjelpe deg å absorbere jern fra andre matvalg mer effektivt.

Advarsel

Hvis du har besluttet å begynne å innføre sunne og jernrike matvarer i din husstand, være forsiktig med de beløp som er konsumert av små barn og babyer. Visse typer av dyphavet fisk og skalldyr er høy i jern, men kan utgjøre allergirisiko samt, kvikksølvforgiftning hvis gitt i store mengder. Nøtter er en annen svært allergi mat som bør innføres med forsiktighet.