Digidexo.com

Tegn og symptomer på tørre øyne syndrom

Lider av tørre øyne syndrom kan ikke bare være irriterende - det kan også påvirke din livskvalitet. Stadig å måtte forholde seg til smerten og uskarphet på grunn av tørre øyne er plagsom. Det er forårsaket av flere ting, blant annet medisiner som p-piller. Grunnlaget for tørre øyne er forankret på en av tre problemer: tåre fordampning, redusert produksjon av tårer og et problem med tåre lag i øynene. Uavhengig av årsak, men det er behandlingstilbud tilgjengelig som øyedråper og med kirurgi. Men før du kan forfølge behandling, forstå symptomene på denne tilstanden er viktig for å søke riktig medisinsk behandling.

Scratchiness

Det vanligste symptomet lagt merke til av tørre øyne lider er følelsen av scratchiness eller grittiness på øynene. Selvfølgelig, vil øynene dine føles tørr også, og som om du ikke kan gjøre dem fuktig igjen, uansett hvor mye du blunker. I de fleste tilfeller er dette symptomet nok til å hjelpe en lege diagnostisere tilstanden.

Følelse av at noe er fast i øyet

Sammen med irritasjon som kan være forårsaket av den skrapete følelse, er et annet vanlig symptom på tørre øyne syndrom følelsen som om noe har seg fast i øyet. Det kan sammenlignes med følelsen av en øyen å få i øyet, er bare ikke noe faktisk i det. Dette kan være frustrerende og smertefullt.

Rennende øyne

Dette kan virke underlig som et symptom for tørre øyne syndrom, men veldig rennende øyne faktisk kan være et symptom på denne tilstanden. Når øynene tørker ut, ber dette tårekanalene til å produsere flere tårer for å kompensere. Men, hvis øynene ikke kan holde deg hydrert, vil denne prosessen gjentas med jevne mellomrom, slik at du tårevåte likevel lider av andre tørre øyne symptomer.

Burning Eyes

Siden tørre øyne syndrom forårsaker irritasjon og betennelse, er en brennende følelse sammen med rødhet vanlig blant lider. Kløe er også en annen vanlig tegn på dette syndromet, forårsaker mange til å gni øynene. Dette kan føre til andre problemer, som skrape av overflaten av øyet.

Uskarpt syn

Når øynene tørker ut, er det sannsynlig at visjonen vil uskarphet og bli tåkete. Dette gjør det spesielt vanskelig å utføre daglige oppgaver som å kjøre, lese, se på TV eller bruke en datamaskin. Dette kan føre folk til å unngå visse aktiviteter og selv fjerne seg fra sosiale situasjoner på grunn av denne plagsomme irritasjon.