Digidexo.com

Hva er komponentene i en rutinemessig synsundersøkelse?

Hva er komponentene i en rutinemessig synsundersøkelse?


Under en rutinemessig øye eksamen, vil øyelegen eller tekniker som regel spørre om du har noen problemer med synet og vil be deg om din medisinske historie. De vil deretter undersøke de ytre områdene av øynene med et spesielt lys for å sikre optimal helse. Det finnes en rekke tester utført under en rutinemessig øye eksamen.

Øyemusklene

For å teste om øyet muskler er sunt eller svak, det er en test for å utforske øyebevegelser. Dette gjøres ved at legen ber deg om å følge en lys med øynene mens han beveger lyset i ulike retninger.

Synsskarphet

For tiden evig, har øye leger vært å bruke standard øyet diagrammet for synsskarphet tester. Dette diagrammet er medisinsk kjent som Snellen diagram og forteller legen hvor langt unna du kan se. Han har pasientens navn bokstavene i alfabetet til det beste av sine evner ved å dekke det ene øyet og deretter den andre.

Brytning Assessment

Ifølge Mayo Clinic, legen forvalter også en test kalt en brytning vurdering. Denne testen er kun utført på mennesker som vil være seg korrigerende linser, fordi hele hensikten med testen er å hjelpe legen forskrive det beste objektivet mulig for øynene.

Fargeblindhet

En annen test rutinemessig utført er fargesyn test. Mange har problemer med å skille farger og er ikke engang klar over problemet. Denne testen bruker punktmønstre som består av varierte farger. De med normalt syn vil se noe helt forskjellig fra de som har en farge mangel.

Slit Lamp eksamen

Øyelegen er veldig opptatt av helsen din iris, hornhinnen, kammer øynene dine og linsen. Han vil grundig undersøke disse områdene med en lys og kan legge øyedråper til øynene dine på dette punktet. Den øyedråper midlertidig fargestoff øynene og hjelpe legen til å finne noen skrubbsår i øyet som ikke ville ha vært påviselig ellers.

Glaukom Test

Den ene testen som folk flest synes litt skremt av er glaukom test. Det er der legen sender små puffs av luft inn i øynene. Hva han faktisk gjør er å sjekke trykket i øynene dine. Glaukom er alltid testet for, fordi det kan føre til blindhet.

Retinal Examination

Legen skal også undersøke bakre del av øyet. For å gjøre dette, må han plassere øyedråper i øynene som forårsaker elevene til å utvide seg. Denne prosedyren gjør ikke vondt, men kan være litt ubehagelig. Da legen kan bruke spesielle lys for å se hele øyet i tre ulike dimensjoner.