Digidexo.com

Sunt kosthold for barn

Sunt kosthold for barn

Alle er klar over at barn må spise riktig og holde seg aktiv til å lede sunt liv, men hva som er "sunt"? Å velge riktige typer og mengder av frukt, grønnsaker, korn og proteiner er viktig for å sikre et næringsrikt kosthold for barnet ditt.

Gjøre deg kjent med Food Pyramid

Selv om de fleste voksne er kjent med United States Department of Agriculture (USDA) næringspyramiden, en guide for et sunt kosthold, få vet at USDA har også en mat pyramide for barn. Denne guiden er en forenklet versjon av den voksne næringspyramiden, og veileder barna i sunn og trygg å spise og trene vaner. I tillegg til å illustrere hva slags mat barna bør spise, pyramiden illustrerer også hvor mange elementer fra alle gruppene barn bør sikte på å konsumere daglig.

Forstå Pyramid form

Selv om næringspyramiden gang var sammensatt av eske regioner har guiden blitt endret til å representere mengden av matvarer som bør forbrukes bedre. Næringspyramiden, både for voksne og barn, er nå sammensatt av seks fargerike seksjoner, hver og en i skyggen av diagonale linjer. De seks seksjoner ta opp en unik mengde plass på pyramiden, noe som indikerer at barn bør spise mer av enkelte typer mat enn andre. De seks seksjoner på pyramiden representerer korn, frukt, grønnsaker, kjøtt og bønner (protein), meieriprodukter og oljer.

Spise riktig mengde Hver gruppe

Ifølge barnas versjon av næringspyramiden, bør barn som mål å konsumere minst 6 gram av korn daglig; av disse, bør 3 gram være fra hel-hvete kilder. I tillegg bør barn å spise omtrent 2 1/2 kopper grønnsaker og 1 1/2 kopper frukt daglig. Hvis over en alder av åtte, bør barn spise tre kopper melk, og barn som er mellom to og åtte bør spise to kopper melk. Til slutt, er barn rådes til å spise 5 gram protein fra kjøtt eller bønner om dagen. Overall, barn bør sikte på å konsumere bare 1800 kalorier om dagen.

Velge riktig mat for hver gruppe

Selv om enkelte produkter er en del av de seks atskilte seksjoner --- for eksempel, er smør et melkeprodukt --- næringspyramiden bidrar til å differensiere hver type mat. Guiden antyder at for å oppnå optimal helse, bør barn forsøker å konsumere en rekke grønnsaker av forskjellige farger. I tillegg er de retningslinjer foreslår at mer enn halvparten av kornene forbrukes bør være hel hvete i motsetning til hvit melprodukter. I tillegg er olje nå en mat-gruppen, som forskere tror at disse produkter er gode for hjerne og hjerte utvikling, men pyramiden råder barn å konsumere oljer laget av fisk, grønnsaker og nøtter bare.

Trening som en del av et balansert kosthold:

I tillegg til å spise et utvalg av sunn mat, illustrerer næringspyramiden også viktigheten av trening og fysisk aktivitet som en del av et næringsrikt og sunt kosthold. Mens trening er ikke mat, det gir en måte å gi fra seg unødvendige kalorier og forynge kroppen. Barn rådes til å delta i fysiske aktiviteter, blant annet ridning sykler, rulleskøyter, løping, spille sport, stretching og trapper i minst 45 minutter daglig.