Digidexo.com

Hvordan velge vitamintilskudd

Er du søker etter den rette vitamin supplement? Kan ta litt tid å velge riktig vitamin supplement, med tanke på at det er så mange typer og former å velge mellom i dag. Folk tar vitamintilskudd for å sikre at det kroppen får en passende mengde av næringsstoffer hver dag. Vitamintilskudd er spesielt viktig for vegetarianere, individ som ikke spiser et utvalg av mat, de som spiser mindre enn 1600 kalorier om dagen, gravide og for folk som har problemer med riktig fordøye eller absorbere mat på grunn av en medisinsk sykdom, som kronisk diaré. Det noen ting som du kan gjøre for å hjelpe deg å velge vitamintilskudd.

Hvordan velge vitamintilskudd

Tenk på din helse behov og mål. For å velge riktig vitamin supplement, bør du vurdere din generelle helsebehov og prøv å velge et vitamintilskudd som kan tilfredsstille dine ultimate mål. Kanskje du ønsker å gå ned i vekt eller øke din energi eller metabolisme nivå. Eller kanskje du trenger å legge til flere næringsstoffer og mineraler i kostholdet ditt (som jern eller vitamin D).

Meet med din lege eller ernæringsfysiolog, for å diskutere vitamintilskudd. Din lege eller ernæringsfysiolog kan gi deg nyttig informasjon om de ulike typer vitamintilskudd på markedet i dag. Han kan gi deg informasjon om bivirkninger for hver vitamin supplement og fortelle deg hvorvidt vitaminer kan forstyrre eventuelle medisiner du nå tar. Legen kan også anbefale flere vitamintilskudd for deg å velge mellom, som kan best passer dine personlige helse mål og behov.

Spør legen din om de forskjellige formene for vitamintilskudd. Vitamintilskudd vanligvis kommer i form av tabletter, piller, væsker og kapsler. Bestemme hvilken form er mer praktisk for deg å ta.

Søk etter vitamintilskudd på en lokal eller nettbutikk. Du kan kjøpe vitamintilskudd på lokale apotek, narkotika butikker, dagligvarebutikker, ernæringsmessige butikker (som GNC) og andre passende steder. Du kan også kjøpe vitaminer fra mange nettbutikker.

Les etiketten på flasken eller pakken. Sørg for å lese etiketten nøye slik at du kan finne ut hvilke ingredienser og næringsstoffer er inkludert i at vitamin. Etiketten gir deg også informasjon om anbefalt dosering beløp for supplement.

Kontroller utløpsdatoen. Alle vitamintilskudd bør ha en utløpsdato. Vennligst ikke kjøpe supplement hvis det er ingen utløpsdato eller hvis den er utløpt.

Velg et vitamintilskudd som gir deg en riktig mengde næringsstoffer. Du bør velge et vitamintilskudd som gir ca 100% av den daglige verdien av alle de forskjellige mineraler og vitaminer (med unntak av kalsium fordi ingen vitamin vanligvis gir deg 100% av kalsium).