Digidexo.com

Ventrikkelflimmer Symptomer

Ventrikkelflimmer er en potensielt livstruende abnormitet i rytmen av hjertet. Selv en kort avvik i normal hjerterytme kan føre til besvimelse eller, enda verre, hjertestans. Enhver ukontrollert skjelving eller rykninger i muskler er kjent som flimmer, og når en slik aktivitet forekommer i de to nederste hjertekamrene --- kalles ventriklene --- ventrikkelflimmer er resultatet. Dette er et medisinsk nødstilfelle som krever umiddelbar ekspert intervensjon, ifølge American Heart Association.

Symptomer på Actual angrep

En faktisk angrepet av ventrikkelflimmer har kun én vesentlig symptom, og det er plutselig tap av bevissthet. Fordi denne forstyrrelse i normal hjerteaktiviteten opphører strømmen av blod til resten av kroppen, inkludert de fleste betydelig, hjernen, følger bevisstløshet raskt inntreden av denne form for arytmi.

Varselskilt

Skiltene som ventrikkelflimmer kan være nært forestående er lik symptomene for andre tilstander og sykdommer, men er betydelig nok til å utløse et rop om hjelp når observert i kombinasjon med hverandre. Slike signaler, ifølge MedlinePlus, omfatter dyspné (kortpustethet), svimmelhet, brystsmerter, rask hjerterytme og kvalme.

Årsaker

Den vanligste utløsende mekanisme av ventrikkelflimmer er et hjerteinfarkt, symptomer som er nesten identisk med de faresignaler for abnormitet i hjerterytme. Andre årsaker inkluderer kardiomyopati, en svekkelse av hjertemuskelen; medfødt hjertesykdom; elektrisk støt; hjertekirurgi; og ischemi, et avbrudd i strømmen av oksygen til hjertemuskelen forårsaket av støt eller en innsnevring av koronararteriene.

Risikofaktorer

MedlinePlus sier at de fleste ofrene for ventrikkelflimmer har ingen historie med hjertesykdom, men er svært sannsynlig å være kandidater for hjerte-og karproblemer enten på grunn av valg av livsstil eller forhåndseksisterende helseproblemer. De med høy risiko inkluderer røykere og de som har blitt diagnostisert med diabetes og / eller høyt blodtrykk.

Behandling og Outlook

Hvis du har mistanke om at et familiemedlem, kollega eller venn er lider av ventrikkelflimmer, bør du ringe etter hjelp umiddelbart. Hvis du eller noen på scenen vet hvordan du utfører hjerte-lungeredning (HLR), er dette den neste bestilling av virksomheten så snart nødstilfelle medisinsk hjelp har blitt tilkalt.

Overlevelse statistikk for dem som lider ventrikkelflimmer utenfor et sykehus er svært dystre virkelig, noe som indikerer at mindre enn 25 prosent av alle ofrene overleve. De som overlever kan lide av slike alvorlige komplikasjoner som skader på nervesystemet, lik den som oppleves av slagpasienter, og svekket mental funksjon. Nøkkelen til både overlevelse og minimalisering av mulige komplikasjoner er å redusere til et absolutt minimum den tid som offerets hjernen er ute av oksygen. HLR og rask beredskap er derfor viktig.