Digidexo.com

Hva kan forårsake magesmerter?

Magesmerter, noen ganger referert til som magen smerter, kan utvikle seg til enhver tid, og kan variere fra ubehag til alvorlige smerter som krever medisinsk behandling. Det er mange årsaker til magesmerter, noen som er vanlig blant spedbarn og barn og andre som vanligvis forekommer hos voksne. Vurdere denne informasjonen stammer fra University of Michigan Health System og Mayo Clinic om hva som forårsaker magesmerter.

Angst

Angst om hendelser på skolen eller hjemme, kan utløse plutselige magesmerter og andre fordøyelsesproblemer. Psykiske lidelser som generalisert angstlidelse (GAD) og depresjon kan også være en årsak til magesmerter. Stress kan føre til magemusklene til barn og voksne til å bli stramt, noe som kan resultere i magesmerter.

Tarm lidelser

Forstyrrelser i indre kan gi magesmerter samt endringer i avføring. Irritabel tarm syndrom (IBS) er en tilstand som kan føre til hyppige magesmerter og vekslende alvorlig diaré med perioder med forstoppelse i mellom. Crohns sykdom er en annen tarm lidelse som kan føre til magesmerter i nedre venstre del av magen.

Gynekologiske problemer

Magesmerter hos kvinner kan være forårsaket av en graviditet utenfor livmoren eller en forestående abort, og smerter kan være ledsaget av vaginal blødning. Cyster på eggstokkene og endometriose er gynekologiske lidelser som forårsaker symptomer som magesmerter og unormale menstruasjonen.

Hjertesykdom

Smerter i øvre del av magen som kommer plutselig eller er alvorlig kan være et tegn på et hjerteinfarkt. En aortaaneurisme er en svekkelse av aorta som kan sprekke og føre til magesmerter og livstruende blødninger. Angina er en annen form for hjertesykdom som inkluderer symptomer som bryst og øvre magesmerter.

Infeksjoner

Infeksjoner hvor som helst i magen kan gi magesmerter, hevelse og feber, samt andre symptomer. En infeksjon i nyrene, blæren eller urinveiene kan føre til lavere magesmerter og smertefull vannlating og kan forekomme hos voksne eller barn. Bekkeninfeksjon (PID) er en infeksjon hos kvinner som kan føre til magesmerter.

Betennelse

Betennelse i slimhinnen i magen, som kalles peritonitt, kan gi magesmerter. Gastritt, som er en betennelse i slimhinnen i magen, kan også føre til magesmerter. Betennelse i andre abdominale organer, inkludert lever, bukspyttkjertel og galleblæren kan også føre til magesmerter.

Hindringer

Hindringer i abdominal organer og kanaler kan føre til magesmerter. Gallestein og nyrestein kan forårsake alvorlige smerter i magen og krever øyeblikkelig behandling. Blokkering av kanalene fra lever-eller bukspyttkjertel samt hindringer i tarmen kan resultere i magesmerter og kan være livstruende.