Digidexo.com

Mild Crohns sykdom

Mild Crohns sykdom


Crohns sykdom er en lidelse som påvirker fordøyelsessystemet. Tilstanden er kronisk og involverer smerte betennelse i visse deler av mage-tarmkanalen, særlig den lille og store tarmen. Selv om symptomer på Crohns sykdom kan være alvorlige eller forholdsvis milde, en av karakteristikkene av lidelsen er tendensen av symptomene til å rotere mellom perioder med økt alvorlighetsgrad og remisjon.

Symptomer

Personer med mild Crohns sykdom vil oppleve perioder med uventet vekttap, diaré, nedsatt appetitt, mild feber, blodig avføring, magesmerter og en generell følelse av sykdom og utmattelse. Symptomene på mild Crohns sykdom er svært forskjellig fra mer avanserte stadier av Crohns sykdom, der den enkelte vil oppleve dehydrering, høy feber, ekstrem vekttap og sterke mage ømhet og smerte.

Årsaker

Den eksakte årsaken til Crohns sykdom er ukjent. Enkelte grupper har imidlertid blitt identifisert som å kjøre en større risiko for å utvikle tilstanden. Disse inkluderer hvite kvinner med en jødisk bakgrunn. Crohns sykdom synes også å ha en sterk genetisk komponent, og er mer sannsynlig å skje i familier med en tidligere historie av tilstanden.

Diagnose

Ved mistanke om Crohns sykdom, vil det første skrittet mot en positiv diagnose være en serie av blod og avføringsprøver. Hvis disse testene indikerer inflammasjon, en vitamin-mangel eller anemi, vil neste trinn være et røntgen eller en endoskopi, ledsaget av en biopsi av vev. En endoskopi er en spesiell prosedyre der en omfang er satt inn i mage-tarmkanalen, og som brukes for å søke etter de karakteristiske sår som oppstår på fordøyelseskanalen vegger ved Crohns sykdom lider.

Behandling

Milde tilfeller av Crohns sykdom er vanligvis behandles på en av to måter: med antibiotika eller salisylater. Selv om ingen av dem kan helt kurere tilstand, de er begge effektive metoder for å redusere symptomene og betennelse som vanligvis forekommer med tilstanden.

Mulige komplikasjoner

Ved mild Crohns sykdom forblir ubehandlet, kan den ikke bare utvikle seg til en mer alvorlig form av sykdommen, men det kan resultere i en rekke alvorlige medisinske tilstander. Disse inkluderer anemi, indre blødninger, perforerte tarmen, leverbetennelse, kroniske fordøyelsesproblemer og forstoppelse.