Digidexo.com

Post-menopause jern kosttilskudd

Post-menopause jern kosttilskudd


Jern er et mineral kroppen bruker til å produsere hemoglobin --- proteinet i røde blodceller som bærer sårt tiltrengt oksygen i hele kroppen. Iron oppnås ved å spise jernrike matvarer som rødt kjøtt og lever, eller fra jerntilskudd. De fleste har ikke noe problem tidkrevende og beholde nok jern, med mindre de har et blødningsproblem. Noen kvinner som er midt i overgangsalderen og som opplever store mengder blod tap er foreskrevet jerntilskudd. Men når overgangsalderen har stoppet, kan for mye jern i en kvinnes kosthold faktisk være skadelig for helsen hennes.

Jernoverskudd

Omtrent 15 prosent av kroppens jern lagres for fremtidig bruk. Så i tilfelle av postmenopausale kvinner som ikke trenger så mye jern som de vant til, er jernoverskudd noe å se opp for.

Jern overbelastning oppstår når overskytende jern er lagret i organer slik som lever og hjerte. Dette kan forårsake alvorlig skade på begge disse organene, og faktisk sette en postmenopausal kvinne i fare for hjertesykdom. I tillegg til hjertesykdommer, kan jernoverskudd forårsake osteoporose (benskjørhet), artritt, diabetes, skade på leveren, hjernesykdommer, kreft og for tidlig aldring.

Tegn på jernoverskudd

Postmenopausale kvinner bør se etter disse tegn som tyder på muligheten for å ha en jernoverskudd: kronisk tretthet, smerter i ledd, smerter i magen, uregelmessig hjerterytme, manglende interesse for sex, hårtap, endring i fargen av huden, og opphør av perioder.

Hvordan Iron overbelastning kan føre til hjertesykdom

Forskere har funnet ut at jern stimulerer produksjonen av frie radikaler i kroppen. Frie radikaler kan føre til mange kroniske sykdommer som kreft og hjerte-og karsykdommer. Det er antatt at de frie radikaler produserer betennelse i arteriene, inkludert koronar arterier, så vel som de blodårer som gir oksygen til hjertet. Denne betennelsen kan føre til åreforkalkning, der blodårene blir blokkert.

Hjertesykdom og jernoverskudd

Forekomsten av hjertesykdom er mye høyere hos postmenopausale kvinner versus de som fortsatt oppleve perioder. Tilbake på 1980-tallet, begynte forskere å innse at de vanlige menstruasjon pre-menopausale kvinner hadde hver måned, og den resulterende jern tap, var grunnen til disse kvinnene var beskyttet mot hjertesykdom. Frem til dette tidspunktet tenkning var at produksjonen av østrogen var å holde disse kvinnene fra å få hjertesykdom. De nå spekulerer i at etter at en kvinne går gjennom overgangsalderen, kan jern tap stopper og jernoverskudd føre, disponerende disse kvinnene til hjertesykdom og andre kroniske sykdommer.

Det ble også antatt at fallet i hormonnivåene etter menopause forårsaket nivået av HDL-kolesterol til å minske så vel (den gode kolesterol). Men troen er nå at disse kvinnene var forbruk og lagring av for mye jern i sine systemer. Den overbelastning av jern faktisk økte nivåer av LDL-kolesterol (det dårlige kolesterolet) og satt post-menopausal kvinne med risiko for tilstoppede arterier og hjertesykdom.

Jern-rik mat

Folk som er bekymret for jernoverskudd bør unngå å spise eller redusere sitt inntak av følgende jernrike matvarer: svart-rem melasse, gresskarfrø, muslinger, noen form for leveren, østers, blåskjell, biff, reker, sardiner og kalkun. De bør også se opp for jern-forsterkede frokostblandinger, mat og drikke.

Anbefalinger

Jernmangel er sjelden hos postmenopausale kvinner. Så leger nå anbefaler at disse kvinnene ikke lenger ta jerntilskudd. I stedet, når du tar en mult-vitamin, bør de ta en av de "ledende" merkene som ikke inneholder overflødig jern.

Hvis en kvinne er bekymret for nivået av jern i hennes system, eller opplever noen av symptomene på jernoverskudd, kan hun be legen henne til å utføre et serum ferritin og overføring metning test. Denne testen koster ca $ 100 og vil identifisere om kroppen lagrer for mye jern. Behandlingen for jernoverskudd i dette tilfellet er å kvitte seg med overflødig jern ved å tegne blod, unngå matvarer som er rike på jern og stoppe vitaminer med jern eller jerntilskudd.