Digidexo.com

Lav vitamin D Symptomer

Vitamin D er avgjørende for menneskers evne til å absorbere kalsium, og det spiller også en rolle i immunitet, anti-betennelse, og nevromuskulær funksjon, men det er en av de få vitaminer som ikke er lett tilgjengelig i maten vår. Kroppene våre må produsere vitamin D via huden vår eksponering for sollys. Hvis denne prosessen avbrytes, vil vitamin D-mangel føre hvis folk ikke tar kosttilskudd. Det er flere symptomer på vitamin D-mangel.

Risiko

Fordi vitamin D er produsert av kroppen bare ved tilstrekkelig eksponering for sollys, flere typer enkeltpersoner er utsatt for mangel: spedbarn, personer med begrenset soleksponering, eldre, folk som er overvektige, og de som har lidelser som fører til problemer med å absorbere fett . Disse personene bør overvåkes nøye for symptomer på vitamin D-mangel.

Rakitt

Hos spedbarn, kan en mangel på vitamin D føre til problemer i riktig beindannelse. Ett resultat er rakitt, en smertefull tilstand der bein i bena bøye utover og ryggraden kan bli unormalt buet. Veldig små spedbarn kan ha myke, underutviklede hodeskaller, og som de blir eldre, kan bli forsinket i begynnelsen å gå. Muskelkramper er ofte det første symptomet på rakitt. Amming alene gir ikke tilstrekkelig vitamin D, må så det diende barnet bli supplert.

Osteomalasi

Osteomalasi, eller oppmykning av bein, er en viktig symptom på vitamin D-mangel. Dette resulterer i smerter i muskler og bein, men disse symptomene ofte gå ubemerket eller tilskrives andre årsaker i den innledende fasen. Frakturer oppstår veldig lett, spesielt hos eldre. Fordi det er avgjørende i å hjelpe kroppen å absorbere kalsium, vitamin D-mangel forårsake eller bidra til osteoporose.

Diagnose

Fordi symptomene på vitamin D-mangel kan være subtile, bør de personer som er i faresonen har sine nivåer testet. Den beste indikatoren er serumnivået av 25-hydroksyvitamin D, eller 25 (OH) D, som er et annet begrep for calcidiol, den sirkulerende formen av vitamin D. Denne testen viser til hvor mye vitamin D er i blodet, både hva din kropp har produsert fra solen og hva du har tatt på med mat og kosttilskudd. Diagnosen av både rakitt og osteomalasi er basert på en kombinasjon av 25 (OH) D resultater, bein røntgenstråler, og symptomer.

Behandling og forebygging

Behandling av vitamin D-mangel inneholder høye doser gitt som en oral supplement eller injiseres direkte inn i blodstrømmen i et tidsrom på en til to måneder. Forebygging inkluderer å få tilstrekkelig sollys og ta kosttilskudd. Det er få matvarer som inneholder vitamin D; disse inkluderer fet fisk og fiskelever oljer, ost og eggeplommer. Mange melkeprodukter i de Forente Stater er beriket med vitamin D, men dette er ikke tilfelle i mange deler av resten av verden.