Digidexo.com

Slik unngår du at hjerteinfarkt

Hjerteinfarkt er en medisinsk betegnelse for hjerteinfarkt og oppstår når blodtilførselen til deler av hjertet er blokkert. Forebygging er mulig, selv når må gjøres alvorlige endringer i livsstil.

Slik unngår du at hjerteinfarkt

•  Slutte å røyke hvis du er en røyker. Konsultere legen din om hvilke røykeslutt metode som fungerer best for deg. Vær tålmodig. Du må kanskje prøve flere ganger før å slutte å røyke helt.

Ta blodtrykket nede. Studier viser at ingen forholdet mellom blodtrykk og risiko for myokardinfarkt er kontinuerlig. Med andre ord, det er ingen terskel under hvilken senke blodtrykket vil ikke ha noen effekt på risikoen for å ha hjerteinfarkt. Som en tommelfingerregel, en reduksjon i 5 mmHg diastolisk blodtrykk fører til en reduksjon av risiko for å få hjerteinfarkt med 20%. For å senke blodtrykket, kan du prøve en diett lav i natrium.

Ha jevnlig fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet har flere kardiovaskulære fordeler. Det senker blodtrykk og kolesterol naturlig. Det også styrke musklene i hjertet.

Opprettholde en diett som er lav i mettet fett og kolesterol. Dette vil bidra til å redusere kolesterolet, noe som forårsaker innsnevring blodkar.

Sjekk kolesterolet og blodtrykket regelmessig. Hvis din kolesterol og blodtrykk er fortsatt høy, konsultere legen din om muligheten for å bruke medisiner for å senke kolesterolet og blodtrykket. Hvis du har diabetes, holde blodsukkernivået så lavt som mulig. Studier viser at diabetespasienter med blodsukker under kontroll har lavere risiko for hjertesykdommer.