Digidexo.com

Hva er årsakene til tidlig gråning & Håravfall?

Hva er årsakene til tidlig gråning & Håravfall?


Tidlig gråning av håret og tidlig håravfall er selvfølgelig to helt separate dyrene. Du er tilbøyelig til å se en 30-år gammel mann med en full leder av grått eller hvitt hår, eller en mann på samme alder som han nesten eller helt skallet.

Genetikk

Tidlig gråning er hovedsakelig på grunn av genetikk. Hvis foreldrene dine slått grå eller hvit tidlig, vil det trolig være din tilbøyelighet, også. Når håret mister sin pigmentering (farge), det er da det blir fargeløs (eller gjennomsiktig), selv om vi referere til det som grått eller hvitt hår.

Melanin

Hårsekkene inneholde celler som kalles melanocytter som produserer pigment, den primære pigment blir melanin. Hvis du har mye av melanin, vil håret ditt bli mørkt. Jo mindre melanin, jo lysere håret, ifølge Disabled-world.com. Når melanocyttene ikke lenger produsere melanin - vanligvis på grunn av alder, men ikke alltid - håret blir gjennomsiktig.

Håravfall

Tidlig håravfall kan også være skylden på genetikk. Husk at det er en myte at du arver dine balding tendenser fra din mors side av familien. Din fars gener kan være like ansvarlig. Se på dine familiemedlemmer, og legg merke til tilstanden til håret. Hvis de fleste av dem kommer grå eller miste håret tidlig, er sjansen stor for at dette vil være din skjebne også.

Faktorer

Sjampo som kan være forårsaket av andre faktorer, inklusive sykdommer som lupus, diabetes eller alopesi, som er en autoimmun sykdom. Visse medisiner, for eksempel anti-anfall medisin, prevensjon, anti-depressiva, geit medisin og antikoagulantia, for å nevne noen, kan føre til at håret til å falle ut.

Vitaminer

Håravfall er også tilskrevet vitaminmangel. Hvis du ikke spiser riktig og ikke ta en multivitamin, er det en sjanse for at håret ditt kan begynne tynning og Shedding tidligere enn normalt. Ta vitamin B (inkludert biotin, B5, B6 og B12) og vitaminer E, C og A, og sørg for at du ikke er blodfattig (jernmangel). Få rikelig mengder protein i kosten, samt sink og magnesium.

Livsstil

Livsstil kan ha en innvirkning på tilstanden til håret ditt. Det antas at røykere gråne tidligere enn sine nonsmoking kolleger. Røyk er skadelig for håret helse, generelt. Hvis du bor i et område som er svært forurenset, kan dette føre til at håret til å falle ut.