Digidexo.com

Uvanlige årsaker til hodepine

Hoste

Hoste, spesielt kronisk, alvorlig hoste, er en ofte oversett og uvanlig årsak til hodepine. Loven av hoste, og i mindre grad ler og nysing, øker blodtrykket i venene og arteriene i hjernen, en forekomst som kan forårsake hodepine, noen ganger alvorlige, i visse individer midlertidig. Denne plutselige økningen i blodtrykk kan irritere og inflame blod fartøy vegger, forårsaker hodepine. Vanligvis disse typer hodepine komme plutselig, i løpet av noen sekunder av en hoste, og gradvis redusere i alvorlighetsgrad i løpet av få minutter. Bryst forkjølelse og influensa, som begge er forbundet med høy forekomst av hoste, er viktigste årsakene til hoste-relatert hodepine.

Vektløfting

Tunge eller overdreven vektløfting økter kan forårsake hodepine ved å øke blodtrykket i blodkarene i hjernen. I motsetning til en hodepine forårsaket av en hoste imidlertid en hodepine forårsaket av vekt-løfting er generelt en mer langvarig hodepine som kan oppstå i løpet av en vekt-løfte økt og i flere minutter (eller til og med timer) etter at sesjonen er avsluttet. Disse typer hodepine kan oppstå gradvis over en vekt-trening eller komme plutselig, ofte med en topp i alvorlighetsgrad når vektløfting last er maksimert, noe som fører til en enorm økning i den generelle blodtrykket.

Været

I noen tilfeller kan hodepine være forårsaket av variasjoner i lufttrykket, eller det barometriske trykk. Lufttrykket kan variere betydelig, avhengig av topografi og rådende værsystemer. Det er ganske vanlig for en person som reiser fra et lavtliggende område til et fjellområde (hvor lufttrykket er betydelig lavere) for å utvikle en hodepine. Lav-trykkmålesystem kan også gi hodepine som de beveger seg inn i et område med høyt trykk og forårsake en hurtig trykkfall. Det antas at lavtrykksområder kan tillate overdreven utvidelse av nerver og blodkar i hodet og hjernen, som kan forårsake hodepine i visse individer.