Digidexo.com

Ikke-diabetisk nevropati Symptomer

Nevropati er en tilstand hvor det er skade på perifere nerver. Etter å ha nevropati betyr at det er en manglende evne av nerveimpulser som sendes av hjernen for å nå den delen av kroppen de var beregnet for. Det kan påvirke motoriske nerver, sensoriske nerver eller de autonome nervene. Muskler, organer og ledd kan alle bli påvirket. Omtrent tredve prosent av alle nevropatier er et resultat av diabetes. Resten er på grunn av skade, andre sykdommer, dårlig ernæring, infeksjoner, eller i noen tilfeller er årsaken ikke er kjent. Det påvirker oftest hender og føtter, men symptomene varierer sterkt fra person til person. Symptomene du opplever er avhengig av hvor i kroppen det nevropati er oppstått.

Svakhet

Hvis du har nevropati, kan du oppleve muskelsvakhet i armer, hender, ben eller føtter. Nevropatier som påvirker overkroppen kan gjøre det vanskelig å ta tak i eller holde på elementer med hendene.

Vanskelighetsgrad Walking

Nevropatier som påvirker den nedre kroppen kan føre til tap av balanse og problemer med å gå. Du kan også miste evnen til å føle sensasjonen i bunnen av føttene. Hvis dette skjer vil du ikke være i stand til å føle deg tråkke på gulvet som du prøver å gå.

Smerte og Andre Sensations

Når nervene er komprimert eller skadet kan du ha prikking i kroppen eller du kan ha nummenhet. Du kan også ha smerter som er verkende, brennende eller stikkende.

Andre symptomer

Med nevropati kan du oppleve opplevelser av prikking, nummenhet eller andre unormale følelser når du prøver å røre ting. I kontrast, med noen tilfeller av nevropati all følelse er tapt i enten hender eller føtter. Noen pasienter beskriver følelsen som de har på seg sokker eller hansker selv når de ikke er.

Gastrointestinale symptomer

Nevropati kan føre til gastrointestinale symptomer som diaré, forstoppelse, inkontinens og generelle problemer med blære og avføring.

Kardiovaskulære symptomer

Å ha en forstyrrelse i nervesystemet evne til å overføre signaler kan gi plutselige endringer i blodtrykk når du skifter posisjoner og en uregelmessig hjerterytme.