Digidexo.com

Strukturen i spinalnerver

Menneskekroppen er utstyrt med et omfattende system designet for å gi bevegelse og sanseopplevelse. Strukturer i det sentrale nervesystemet tillater komplekse evner som, ved første øyekast, synes utrolig enkel. Som kroppen kommuniserer med sine omgivelser, spinal nervene gjøre kommunikasjonen mellom hjernen og kroppen mulig.

Identifikasjon

Hjernen og ryggmargen koordinere alle prosesser som foregår inne i menneskekroppen. Selv om diameteren av ryggmargen er ikke større enn en menneskelig finger, dens innhold koordinat alt som trengs for å avføle det ytre miljø og manøvrere tilsvarende. Trettien par spinalnerver kjøre gjennom ryggmargen, og både sensoriske og motoriske nerver finnes inne i ryggsøylen. Disse strukturene relé elektriske signaler til og fra kroppens ekstremiteter, så vel som til og fra hjernen.

Nervesystemet

Nervesystemet koordineres av et nettverk av sensoriske, motoriske og Interneuron nerver som regulerer kroppens refleks bevegelser, sanseopplevelser og motorisk koordinasjon. De motoriske nevroner --- eller --- nerver er festet til forsiden av ryggmargen, mens de sensoriske nerver koble på baksiden. Interneuroner er de cellene som lenker sensoriske og motoriske nerver. Selve nervecellene finnes inne ganglion strukturer som sitter ved siden av ryggmargen. Både motor- og sensoriske nerveaxoner møtes inne i "små grå" i ryggmargen, som er omgitt av "hvit substans." Denne hvite materie inneholder spinal traktene som kjører opp og ned ledningen.

Reflex Arc

Sensoriske og motoriske nervestrukturer tillate refleks atferd som beskytter kroppen mot skadelige ytre stimuli. Den "refleks buen" oppstår når sensoriske og motoriske nerver arbeide sammen for å utføre en bevegelse uten hjernens innspill. Et eksempel på dette skjer når du trykker på en varm overflate. De sensoriske reseptorer i hånden stafett denne informasjonen til ryggmargen, som deretter videresender straks det til motoriske nerveceller. De motoriske nerveceller deretter koordinere bevegelsene er nødvendige for å fjerne hånden fra brenneren. Alt dette foregår uten direktiver fra hjernen, men hjernen gjør oppfatter den medfølgende smerte.

Perifere nervesystemet

Det perifere nervesystemet består av bunter av spinal nerver som strekker seg ut fra ryggmargen i ulike områder av kroppen. Disse buntene er bygget opp av sensoriske og motoriske nervefibre som møtes på nervefletninger langs ryggmargen. Nervefletningene representerer kombinasjoner av nerver som strekker seg fra livmorhalsen, brachialis, korsryggen og sakrale regioner av ryggraden. Spinal traktene som kjører gjennom ryggmargen er smitteveier gjennom hvilke nerveimpulser inn og ut av spinal akkord. En spinalkanalen stiger til hjernen, mens den andre kanalen stammer fra hjernen til spinalnerver.

Nerve Structures

Spinal nervestrukturer er omsluttet av en myelin slire som beskytter nerve og gir mulighet for rask overføring av signaler. Denne myelinlaget består av spesialiserte celler kalt --- --- Schwannske celler som brytes rundt nerve i flere lag. Fast signaloverføring er skapt av hull som kalles noder av Ranvier som sitter mellom Schwannske celler. Nerveender som strekker seg inn i kroppen kan forbinde med omkringliggende arterier og vener. Når dette skjer, myelin hylser av nerver og arterier eller vener konvergerer. En ekstra skjede, eller lag, kalt endoneurium skiller individuelle nervefibre.