Digidexo.com

Cracked Corn Nutrition

Cracked Corn Nutrition


Sprakk mais er ofte brukt i dyrefôr som en solid, høy-energi gir mat. Noen av dyrene som svelges sprakk korn i kostholdet inkluderer: fugler, hester, geiter og kyr. Det er vanligvis tilsatt til en rekke andre korn, som havre. Den ernæringsmessige sammensetningen av krakket korn er det samme som hele korn, minus mengden av fuktighet; den "sprukket" del refererer til fremstilling av kornet.

Funksjoner

Sprakk mais brukes som dyrefôr. Det blir matet til geiter, hester, fugler og storfe. Det er billig, og blir vanligvis tilsatt til en blanding sammen med andre korn. Den fungerer som en høy-energi mat rekkevidde i glukose. Det sies å ha en oppvarmingseffekt på kroppen til dyret.

Identifikasjon

Sprakk mais er en korn-kjernen som er tørket. Den beholder sin gulaktig farge, selv når dehydrert, slik at det er lett å identifisere på innsiden av en kornblanding.

Expert Insight

The Journal of Animal Science gjennomført en studie på glykemisk indeks over sprakk mais og annet korn i hester. De konkluderer med at den største glukose flux i hestene studert kom fra hester som inge mais. Glukose er en viktig energikilde for alle pattedyr. Studien ble gjennomført for å fastslå verdien av å fôre hestene etter trening for å øke muskeltone.

Fysiske komponenter

Den ernæringsmessige sammenbrudd av sprekker mais er protein på 8 prosent, fiber på 3 prosent, fett på 3 prosent og fuktighet på 12 prosent. Proteiner og fett er en viktig energikilde. Selv om kornet er tørket, har den beholdt nok fuktighet til å beholde sin struktur.

Advarsel

Enhver type korn sies å øke kroppsvarme, mest sannsynlig på grunn av den høy produksjon av glukose. Vær på vakt mot å fôre dyrene store mengder sprakk mais i sommermånedene. Sprakk mais bør være blandet med andre kornsorter for å oppnå en balanse av essensielle næringsstoffer og hindre overforbruk.