Digidexo.com

Hva gjør jeg Hørselstest Mean?

Hva gjør jeg Hørselstest Mean?


Som et hørselstap utvikler, vil du begynne å gå glipp av deler av samtalen. Hørselstap kan være lumske, noe som betyr at den lidende er den siste til å legge merke til hvor mye han har savnet. Hjernen tilpasser seg hørselstap og forsøk på å fylle ut de tomme flekker, men mange ganger er du igjen for å gjette hva som blir sagt.

Testing

Under en hørselstest du hører toner eller pipesignaler ved forskjellige volumnivåer. Som du svare på disse tonene, en kliniker markerer resultatet på et audiogram. Din hørselstest viser deg hvor godt du kan høre toner som trengs for å forstå menneskelig tale.

Tolkning

Tallene over toppen av hørselstest representerer toner, lav og høy, mørke toner. De lave tonene er 125-1000; de høye tonene er 1500-8000.

Tallene på venstre side av din hørselstest representerer desibel, volumnivå. Volumnivåer på en hørselstest utvalg -20 til 120.

Betydning

Din hørselstest viser deg de mykeste volumnivået der du hørt hver tone. Høre i hvert øre er plottet over diagrammet, høyre øre i rødt og venstre i blått.

Identifikasjon

Hvis alle hørselen er mellom -20 og 25 desibel, du har normal hørsel. Høring mellom 25 og 40 desibel representerer en moderat hørselstap. Mellom 45 og 80 desibel representerer alvorlig hørselstap. Høring mellom 85 og 120 desibel kvalifiserer som døvhet.

Effekter

Hvis testen viser noen hørselstap, se på hva toner blir påvirket. Høy, mørke toner er nødvendig for å forstå tale. , Mørke toner for å høre annen støy.

Expert Insight

Høreapparat kan hjelpe med moderat høy-pitch hørselstap, men de hjelper ikke mye med moderat lav-pitch hørselstap. Høreapparater fungerer godt for personer med store hørselstap. Høreapparater er ikke effektive for hørselstap under 85 desibel. Noen døve mennesker velger å bruke høreapparater for lyd bevissthet, men høreapparater vil ikke hjelpe dem med å forstå tale bedre.