Digidexo.com

Fordeler og ulemper av Vitamin B5

Fordeler og ulemper av Vitamin B5


Vitamin B5, også kalt pantotensyre, tilhører gruppen av B-kompleks vitaminer. Det er klassifisert som en antioksidant, noe som betyr at det reduserer oksydasjon som forårsaker farlige biprodukter i metabolisme. Vitamin B5 er også vannløselige som et resultat; det kan ikke lagres som fettreserver for fremtidig bruk, istedenfor den passerer gjennom systemet som avfall, og som et resultat, er vesentlig daglig inntak av en eller flere kilder til vitamin B5.

Kilder til vitamin B5

Vitamin B5 kan finnes i gjær, planteceller, dyreceller og bakterier. Etymologien av pantothenic gir en klarere definisjon av dette vitaminet, og hva den gjør. "Panto" er avledet fra det greske "pantos" eller "pan" som betyr overalt eller allestedsnærværende. I mat, er Vitamin B5 rik og stadig til stede i natrium salt, korn, egg, lever, kjøtt, fisk, melk, hele korn korn, peanøtter, ost, grønne erter, soyabønner, tørkede bønner, linser, søtpoteter, grønnkål, tomater, sopp, brokkoli, avokado, blomkål, gelé og yoghurt. Tilskudd av vitamin B-kompleks tabletter er en alternativ kilde til vitamin B5.

Fordeler med Vitamin B5

Vitamin B5 (pantotensyre) kombinerer med koenzym A (CoA) som er avgjørende i å utføre metabolske funksjoner. Vitamin B5 hjelper konvertere og syntetisere proteiner (aminosyrer), karbohydrater, fett (lipider) til brukbar energi. Vitamin B5 er en effektiv de-stressfaktor. Det lindrer tretthet, spenninger, søvnløshet, migrene og allergier vanligvis forårsaket av stress. Gjennom sin samtrafikk til binyrene, utgivelser det serotonin hormoner som utstråler en euforisk feel-good følelse til sinn og kropp.
Det reproduktive systemet drar nytte av Vitamin B5 fordi det hjelper i å mobilisere produksjonen av kjønnshormoner og celler. Vitamin B5 bidrar produserer en rekke enzymer, hormoner og antistoffer; støtter nevrologiske systemet og forsterker tilkobling til hjernen. Hud reparasjon, vitamin D produksjon, kolesterolreduksjon og acne reduksjon, forstoppelse kur, og hemoglobin konstruksjon antall blant vitamin B5 enorme portefølje.

Ulemper av Vitamin B5

Ulemper av B5 er få og langt mellom. Det har vært knapt noen tilfeller av forgiftning (navnet anvendt på en overdose av et vitamin eller mineral) eller mangel siden vitamin allerede er overalt i tilstrekkelige mengder. Bare i alvorlig underernæring og sult er en Vitamin B5 mangel mulig. Verre scenarier viser at noen bivirkninger av absorberende for mye vitamin B5 kan provosere diaré, kvalme og eksem. Likevel, disse sakene er svært uvanlig og sjeldent. Ulempen ligger mer i vitamin B5 egenskaper som skader sin næringsverdi / næringsinnhold. Vitamin B5 er denaturert av syrer, baser, varme, frysing, raffinering, hermetikk og matlaging; derfor foretrukne tilførsel av vitamin B5 er naturlige og ubehandlet.