Digidexo.com

Hvordan finne de ernæringsmessige verdier for hjemmelagde oppskrifter

Hvordan finne de ernæringsmessige verdier for hjemmelagde oppskrifter


Du trenger ikke å spise bare prepackaged matvarer når kosten bare fordi de kommer med de ernæringsmessige verdier er trykt på boksene. Ved hjelp av noen beregninger og næringsverdi diagrammer gitt av US Department of Agriculture (USDA), kan du bestemme ernæringsmessige verdier for noen av dine hjemmelagde oppskrifter. Du kan finne ut hvor mye vitamin C er i bestemors eplepai eller mengden av protein i Uncle Bobs ribbe.

Hvordan finne de ernæringsmessige verdier for hjemmelagde oppskrifter

•  Skriv inn navnet ditt ingrediens i online, interaktiv USDA National Nutrient Database for Standard Reference (www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search) for å bestemme den ernæringsmessige verdi for mengden av hver av ingrediensene i oppskriften . Angi den totale mengden av hver bestanddel anvendes i oppskriften. Skriv mengder av de næringsstoffene du ønsker å konsentrere seg om ved siden av ingrediensen i oppskriften.

Legg opp summene for hvert næringsstoff i ingrediensene i oppskriften. For eksempel, tilsett mengder av vitamin C for ingrediensene separat fra det antall kalorier i hver ingrediens for å bestemme det samlede vitamin C i det hele oppskriften.

dele den totale beløp for hvert næringsstoff med antall porsjoner produsert i oppskriften. For eksempel vil en oppskrift med totalt 800 kalorier som gjør seks porsjoner har 150 kalorier per porsjon.