Digidexo.com

Hvorfor gjør folk ører Ring?

Hva det er

En høyfrekvent tone i en persons øre er lyden av cellene i det indre øret vibrerende. Denne tilstanden kalles tinnitus, og det noen ganger påvirker mennesker til det punktet at de hører ringing eller toner hele tiden. Dette skjer vanligvis bare til dem som legger øret gjennom en konstant bombardement av høy lyd eller musikk. De som arbeider med konserter eller i høyt produksjonsanlegg kan være i fare.

Konstant bombardement

En måte å unngå å utvikle problemet er å bruke verneutstyr som øreplugger. I de fleste tilfeller en bransje vil faktisk krever hørselsvern. Andre lytter til høy musikk med vilje, ikke innser skaden det skaper. Pendlere i biler eller de som lytter til mp3-spillere har høy musikk konstant streaming inn i ørekanalen uten beskyttelse. Over tid konstant vibrasjon skader cellene i øret.

Inne i øret

Det er en celle i det indre øret, som har små hår på den, og er følsom for lyd. Når lyden kommer inn i det indre øret, hårene bøye og vibrere til støy, forårsake en elektrisk strøm som skal sendes til hjernen fra cellene. Hjernen overfører det elektriske signalet til lyd mønstre. Skaden fører vanligvis cellene til å tenke det er lyd når det er ingen, og de kontinuerlig sender signaler til hjernen. Denne ringingen kan høres før cellene som er skadet kan roe ned.