Digidexo.com

Elektrisk gjerde for Snakes & Lizards

Elektrisk gjerde for Snakes & Lizards


Det er noen grunnleggende for å forstå hvorfor elektriske gjerder arbeide med storfe og sau og kjæledyr og husdyr. Ja, det er en sjokkerende opplevelse for en ku eller Fido å treffe gjerdet for første gang, men det tar ikke lang tid for innenlandske og selv ville dyr for å lære at å berøre gjerdet leverer en ubehagelig støt. Etter en stund, kan du slå av strøm og de ville ikke gå i nærheten av det. Takk BF Skinners arbeid i atferdsvitenskap for det. Det samme gjelder for ville dyr; de lærer også. Men slanger og reptiler presentere logistiske problemer, ikke nødvendigvis atferdsvansker, av to typer. Den ene er de forholdene som elektriske gjerder kan brukes med hell som en avskrekkende bli og den andre krever mye vedlikehold.

Utfordrende

Blant de tre hensyn i å bygge en vellykket elektrisk gjerde - en som leverer en kostnad tilstrekkelig til å holde dyr fra å prøve å komme forbi det - reptiler presentere en utfordring som gjør toppen betraktning vanskelig. Fordi slanger, særlig bevege seg så nær bakken at uten konstant luke og beite vedlikehold gjerdet vil sannsynligvis være i konstant kontakt med vegetativ vekst. Med mindre gjerdet er kompressormatet, vil kontakt med beite vekst alene tappe strøm til nivåer utilstrekkelig for å avskrekke oppføring. Reptiler også stige, slik det elektriske gjerdet må være lav nok til at normal inngang er prohibitive og høy nok til at de ikke vil stige over den.

To scenarier

Det første scenariet er en enkel en, men ikke presentere seg ofte. Scenariet er dette: Du vil ikke ha en slange angrep i en ørken. For det meste, ingen bryr seg. De eneste praktisk bruk av elektrisk gjerde for å avskrekke slanger i en ørken er å holde dem av militærbaser og ørken flyplasser hvor de kan gjemme seg blant last som blir sendt over hele verden. Den eneste dokumentert tilfelle av en slange fanget og drept av en elektrisk gjerde er på Silent Valley Ranch i Sør-Afrika. Gjerdet er ikke konstruert for det formål å holde ut slanger som det fremgår av 10-tommers avstand mellom elektrifisert ledninger. Det bare så skjedde at dette Python ble sittende fast etter å ha spist en intakt Impala helhet og ble sittende fast.

Upraktisk, men mulig

For militære flyplassen og bruker, er kostnaden ubetydelig når priset inn den totale driftsbudsjettet. For en bonde som ønsker å holde slanger fra å spise sine kyllinger, det krever mye arbeid, vedlikehold og kostnader. Med mindre bonden er å miste mye av husdyr til slanger, er en elektrifisert gjerde en tvilsom alternativ til andre hindre. For ørkenen bruk, bør flere tråder av svært ledende ledning være tett stressede starter på ca ¼ tomme over bakken og i ¼ tommers intervaller for å hindre klatring slanger og hoppende reptiler. Et alternativ til å drive hver ledning? Tommer kan være bruk av høyt ledende netting mellom de øvre og nedre tråder av wire, elektrifisere hele mesh. En kobbergrunn stolpen bør være banket inn i bakken og sanden holdes fuktig for å sikre ledningsevne.

Landbruk

Husdyrbruk forekommer oftest på beite og områder av mye ugress vekst. For å holde de ugress og naturlig vegetasjon fra å trenge inn i den elektrisk gjerde det er nødvendig å grave en to-fot bred grøft på hver side av gjerdet (fortrinnsvis før installasjon av gjerdet). Lå en tung mil polyuretan ark eller ark langs bunnen av grøften, og tilbake fylle grøften med stein. Mens normal Electrified gjerde er en brøkdel av prisen for piggtråd og like effektivt for husdyr, når man prøver å holde ut reptiler og slanger, dette trinnet er viktig. Mye av vedlikehold vil fortsatt være nødvendig for å holde vegetasjonen fra å kontakte gjerdet som kunne redusere effekten av en elektrisk gjerde som en avskrekkende. Når grøften er gravd og tilbake-fylt, følger du samme fremgangsmåte som du ville gjort hvis du skulle installere gjerdet i ørkenen.

Forsiktighetsregler

Først av alt, kan du nettopp har inngjerdet i slangen angrep med mindre du vet at det kommer fra utenfor eiendommen du har tenkt å beskytte. Også slanger spiser mye skadedyr som du ellers ikke ønsker å multiplisere på din eiendom, som kan være verre enn slanger eller krypdyr.