Digidexo.com

Mood Disorder grunn av Crohns sykdom

Pasienter med Crohns sykdom står overfor mange pinlige symptomer fra deres tilstand, slik som magekramper, diaré og blodig avføring. Noen av symptomene er ganske ødeleggende, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Dette, i sin tur, ber mange Crohns sykdom lider å utvikle stemningslidelser, som depresjon, angst og panikklidelse. Litt erfaring kortsiktig vanskelighetsgrad, mens andre utvikler langsiktige lidelser, men en kombinasjon av behandling og støtte kan gi pasienter med alternativer for å håndtere alle aspekter av Crohns sykdom.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom, eller IBD, er en sykdom som påvirker den gastrointestinale (GI)-tarmkanalen. Sår danne langs mage-tarmkanalen, alt fra munnen til anus. Crohns sykdom er en form for inflammatorisk tarmsykdom som hovedsakelig finnes i kvinner, caucasians og de av jødisk avstamming. Mens det ser ut til å kjøre i familier, er det ingen etablert mønster av arv. Symptomer på Crohns sykdom er diaré, magekramper, blodig avføring, vekttap, tretthet og leddsmerter. (Se referanse 1: The Family Doctor:. Crohns sykdom)

Short-Term Mood Disorders

Mange pasienter med Crohns sykdom og andre inflammatoriske tarmsykdom lider av humørforstyrrelser på grunn av innholdet av sin sykdom. I en kanadisk Community Health Survey, hadde 79% av inflammatorisk tarmsykdom pasienter viste en form for angstlidelse først. Over en periode på tolv måneder, pasienter med Crohns sykdom viste en forekomst av panikklidelse og alvorlig depresjon. (Se referanse 2: ". Depresjon, angst Økning med inflammatorisk tarmsykdom" Reuters Health Information,)

Long-Term Mood Disorders

Pasienter med Crohns sykdom også kjøre risikoen for å utvikle langsiktige stemningslidelser. Disse stemningslidelser omfatter generalisert angstlidelse, også kjent som GAD, tvangslidelser og alvorlig depresjon. Langsiktige stemningslidelser blir forverret hvis pasienter ikke oppsøke hjelp når symptomene først vises. (Se referanse 2: ". Depresjon, angst Økning med inflammatorisk tarmsykdom" Reuters Health Information,)

Behandling

Symptomene på Crohns sykdom kan administreres gjennom medisinering. Salisylater og antibiotika er effektive behandlinger for milde former. For mer alvorlige tilfeller, steroider og immundempende administreres, og kirurgi er et mulig alternativ. (Se referanse 1: The Family Doctor:. Crohns sykdom) terapi og medisinering, med antidepressiva for eksempel brukes til å behandle symptomer på stemningslidelser.

Support System

Crohns sykdom pasienter som lider av stemningslidelser bør ikke føle seg alene. Støtte grupper og terapi kan gi den hjelpen som trengs, og det bidrar til å få kontakt med andre pasienter med Crohns sykdom. I tillegg kan kapitlene av Crohns sykdom organisasjoner gir ytterligere ressurser.