Digidexo.com

Forskjellen mellom Osteopeni og osteoporose

Osteopeni og osteoporose er to forskjellige medisinske tilstander. Osteopeni beskriver når bein i kroppen blir tynnere enn normalt, og osteoporose bekymringer lett beinbrudd.

Precursor

Osteopeni regnes som forgjengeren til osteoporose. Det er diagnostisert av en test for å fastslå benmineraltetthet (BMD) som beregner en T-score. Personer med osteopeni få en T-score mellom -1,0 og -2,5. Hvis T stillingen er lavere enn -2,5, har kommet inn i tilstanden osteoporose.

Årsaker

Starter fra 30 år, eksisterende beinceller begynner å bli absorbert av kroppen raskere enn nye bein kan opprettes. Foruten høy alder, var kaukasiere eller asiatisk, trene minimalt og har en familiehistorie øker risikoen for å ha enten tilstand.

Symptomer

Osteopeni har ingen symptomer. Ingen smerte eller endring blir detektert med tap av benmasse. Dermed er det beste løpet av handlingen for å se en lege for en konsultasjon etter 30 år, spesielt for folk som er høy risiko.

Behandling

Drikker melk, samt inntak av andre meieriprodukter, på det sterkeste, fordi kalsium er avgjørende for beindannelse. Din lege kan også foreskrive et kalsiumtilskudd, som kan kombineres med vitamin D.

Forebygging

Hvis du vil forhindre osteopeni eller osteoporose, trene regelmessig, avstår fra røyking og unngå overdrevent inntak av brus og alkohol.