Digidexo.com

Tidsskrifter Om Velvære

Tidsskrifter Om Velvære


Holde en journal, eller "journalføring," grovt sett betyr å skrive dine følelser og observasjoner i en tom notisbok. Det gir deg en plass til å uttrykke dine følelser sannferdig uten å tenke på andres reaksjoner. Ifølge artikkelen, "Wellness i overskriftene," av Donald Ardell, Ph.D., skrive for deg selv alene. Det er mest gunstig hvis du ikke sensurere deg selv; i stedet sikte på å holde et velvære journal med ærlighet og åpenhet.

Forberedelse

Når du begynner å journalize, foreslår Ardell skrive for om 15minutes om gangen. Forberede seg ved å komme inn i en komfortabel posisjon og puste dypt før du begynner. Det kan være lurt å lukke øynene for en liten stund. Dagboken din er ikke bare et sted å "lufte"; det kan også være et sted å feire suksesser og diagram forbedring.

Konsultere en profesjonell

Noen ganger journalføring kan få opp undertrykte følelser og minner. Hold skriftlig gjennom dine følelser. Ikke bekymre deg om staving eller grammatikk. Ingen vil klasse eller på annen måte dømme å skrive. "Hvis du bestemmer deg for å dele dine posteringer, gjør det med en rådgiver, ikke en kompis, venn eller fremmed," antyder Ardell. Et velvære journal kan brukes sammen med en konsultasjon med en profesjonell og være et nyttig supplement til terapi, gjenvinning, fitness eller en wellness program. Det kan være svært nyttig for å få faglige tilbakemeldinger om de temaene som oppstår mens du skriver.

Fitness Journals

En type av velvære journal kan brukes i forbindelse med et vekttap. Tidsskriftet kan tjene som et sted til brainstorming om problemløsende strategier for eksempel å skrive en liste over sunn snacks å kjøpe før du hodet til dagligvarebutikk. Den kan brukes til å kartlegge fremgang, for å spille inn din diett eller telle kalorier. Du kan også bruke en journal for å registrere nye symptomer eller smerter. Et velvære journal kan hjelpe deg å styre klar fra vage ideer og fokus på konkrete tiltak for å forbedre helsen.

Utvinning

Hvis du har å gjøre med en alvorlig sykdom, kan du bruke et velvære journal som en måte å uttrykke dine dypeste følelser som tap, sinne, frykt eller tristhet. Skrive i en journal kan være en nyttig del av sorgprosessen. Men, ikke tving deg selv til å gjøre det hvis du ikke er opp til det. Hvis du skriver er vanskelig, holder den opp for bare en kort periode. Det kan være lurt å legge inspirerende sitater, bilder eller tegninger til din journal. Vær kreativ og la velvære journal være et sted å fritt uttrykke dine tanker og forbedre din generelle helse.