Digidexo.com

Er en HMO bedre enn en PPO?

HMOs eller helse vedlikehold organisasjoner, og ppos, eller foretrukne leverandør organisasjoner, er to forskjellige typer helseforsikring tilgjengelig for både private forbrukere og ansatte. En HMO er oftest tilgjengelig gjennom et individs arbeidsgiver, mens ppos er det mer vanlig alternativ for folk som kjøper privat forsikring på egen hånd. Mens de begge tilbyr helsevesenet fordeler, HMOs og PPOs er svært forskjellige typer dekning. Bestemme hvilke er bedre for behovene til deg og din familie er avhengig av flere viktige faktorer.

HMO

En helse vedlikehold organisasjon, eller klarte omsorg program, er en type helseforsikring dekning for medlemmer som betaler en månedlig avgift for å delta i programmet. En HMO tilbyr vanligvis et bredt utvalg av helsetjenester for en fast og forhåndsbestemt avgift. HMOs holde helsekostnader lav ved å bestemme hvor mye de er villige til å betale for spesifikke helsetjenester. Deretter utvikler de partnerskap med helsepersonell som aksepterer å akseptere disse beløpene som betaling for sine tjenester. HMOs er ofte tilgjengelig for medlemmene gjennom sine arbeidsgivere, som vanligvis oppveie kostnaden av programmet ved å betale en del av den månedlige medlemsavgift. Medlemmer av HMOs kan bare bruke forhåndsgodkjente tjenester og leverandører, eller ansikt betale kostnadene ved tjenestene ut av sine egne lommer.

PPO

En foretrukket leverandør organisasjon er en annen type klarte omsorg helseforsikring program. Mye som en HMO, kan du velge fra et nettverk av helsepersonell som verve med PPO å tilby sine tjenester til en forhåndsbestemt pris. Men i motsetning til en HMO, kan medlemmer av en PPO velger å se spesialister og primærhelsetjenesten leverandører utenfor nettverket på en litt høyere ut-av-lomme kostnader. Også i motsetning HMOs, kan PPO medlemmer besøke noen spesialist de vil uten først å få en henvisning fra en primær omsorg lege. På denne måten tar en person forsikret av en PPO større ansvar for å forvalte sine egne helsebehov.

Quality of Care

Kvaliteten og typer omsorg mottatt av medlemmer av hmos og ppos kan variere mye. En person forsikret av en HMO kan bare få tjenester som organisasjonen godkjenner, og bare fra helsepersonell i HMO nettverk. En HMO vil typisk legge større vekt på å holde kostnadene nede når det er mulig. Således kan en pasient må søke mindre kostbare og mindre effektive tjenester før du skaffer godkjenning for høyere kostnader behandlinger. En HMO-forsikrede Pasienten kan også ha å hoppe gjennom flere byråkratiske hoops, som tilgang til spesialister er ofte begrenset til pasienter med forhåndsgodkjenning fra sine primære omsorgspersoner og HMO selv.

En PPO-forsikrede pasienten kan motta noen dekning for spesialister eget valg uten en henvisning. Men de kan betale mer for å se disse spesialistene. Også er det noen fordel å se en primær omsorg lege for en henvisning. En primær omsorgsperson har større kompetanse på foreløpige diagnostiske teknikker, og kan være i stand til å henvise deg til de riktige spesialister med større nøyaktighet. Bestemme dine egne spesialiserte behov kan være litt mer enn utdannet gjetting, og kan forlenge prosessen med å skaffe en nøyaktig diagnose.

For pasienter som ønsker å styre sin egen helsevesenet trenger mer proaktivt, kan en PPO være mer attraktivt valg. For de som ikke ønsker å motta regninger fra flere helsepersonell og ikke ønsker å administrere sine egne helsetjenester egenhendig kan en HMO være å foretrekke.

Kostnadsforskjeller

Generelt, ppos medføre høyere out-of-pocket utgifter for forsikrings personer over HMOs, selv om det er noen likheter. Begge ofte har egenandeler, en pre-set beløpet du må betale før forsikringen begynner å betale for dekning. Men fritar en HMO vanligvis visse forebyggende og grunnleggende omsorgstjenester fra egenandeler, for eksempel prenatal tjenester og årlige physicals. Med disse typer tjenester, omgå du plikten til å betale egenandelen, og er ansvarlig bare for din co-betaling, eller standard out-of-pocket gebyr for tjenestene. De fleste PPOs ikke frita noen tjenester fra egenandelen plikt, bortsett fra i noen planer med svært høye årlige egenandeler.

Det finnes andre kostnadshensyn. HMOs begrense sine medlemmer til å skaffe tjenester bare fra sitt nettverk av leverandører. Besøker disse leverandørene holder kostnadene lavere for den forsikrede. Med en PPO, kan en pasient velger å gå til en hvilken som helst lege eller spesialist hun vil, men det out-of-pocket co-betaling vil være høyere hvis leverandøren er ikke en del av PPO helse pleie nettverk.

For pasienter som foretrekker å betale mer for større variasjon og valg i helsevesenet leverandør alternativer, er en PPO en bedre verdi. Men hvis den forsikrede person som mål å holde helsetjenester kostnadene så lave som mulig, er en HMO vanligvis mer kostnadseffektivt.

Care Provider valg

En hovedforskjell på de to typer forsikring er muligheten til å velge helsepersonell. I en HMO, kan medlemmer bare få helsehjelp fra leger og tjenester som er medlemmer av deres helsepersonell nettverk. Dette begrenser valgene en pasient har når du velger en primær omsorg lege og andre spesialister. I en PPO, kan en pasient også velge fra en helsepersonell innenfor PPO sin leverandør nettverk, men hun kan også velge sin egen leverandør fra utenfor nettverket. Dette er spesielt fordelaktig for en pasient med et langvarig forhold med en primær omsorg lege eller spesielt spesialist. Velge PPO dekning i dette tilfellet ville være best hvis legen er ikke en del av leverandør nettverk og pasienten ikke ønsker å gå til en annen lege. Men kan hun betale mer dersom helsepersonell ikke er en del av nettverket. Hvis en person ikke har noe imot å velge leger bare fra innenfor det angitte nettverk av leverandører, er en HMO en mer kostnadseffektiv løsning.

Personvern Bekymringer

Fordi de ikke fakturere pasienten direkte, helsepersonell i en HMO ofte omgå pasienten ved utveksling av konfidensiell informasjon om den enkeltes helsevesenet historie. Dette er effektivt for organisatoriske og journalføring formål, men noen individer kan ha bekymringer om mangel på kontroll over hvem som ser sine pasientjournaler og for hvilke formål. I en PPO, får pasienten beskjed om alle transaksjoner og poster knyttet til hans helsevesenet historie og prosedyrer. På denne måten, er pasienten mer engasjert i forvaltningen av sin egen helsevesenet privatliv. Dersom personvern er en betydelig bekymring for en pasient som får helsehjelp, kan en PPO medlemskap gir større kontroll. For de fleste pasienter, men ivaretar personvernet en HMO forplikter seg tilstrekkelig adresserer sine bekymringer for personvernet.