Digidexo.com

Hvorfor bør du ikke se på TV før sengetid?

Hvorfor bør du ikke se på TV før sengetid?


For noen, sovner med TV på en nattlig ritual. Faktisk, om lag 50 prosent av voksne gjøre nettopp dette, ifølge Telegraph online. Spørsmålet er om denne vanen er bra for deg. De fleste eksperter er enige om at for voksne - og særlig barn - det er ikke sunt. Begrense din TV-tid generelt, og spesielt før sengetid, anbefales.

Sleep Vaner Disturbed

Våkne opp oftere, eller tar lang tid å sovne er resultatene av natta fjernsynstitting. Spesielt hvis innholdet i det du ser på er spennende eller voldelig. Ifølge University of Maryland Medical Center, er tv før sengetid rett og slett for stimulerende. Leser eller tar et bad før sengetid er mer sannsynlig til å føre til en full nighta € ™ s søvn.

Kroniske helse Issues Utvikle

Når den totale mengden tid som du sover er truet, kroniske helseproblemer som hjertesykdom eller fedme utvikler seg. Ser på TV før sengetid fører til forkortet søvnlengde, ifølge Dr. Mathias Basner fra University of Pennsylvaniaâ € ™ s Søvn og Kronobiologi Center. Folk er rett og slett ikke får nok søvn fordi de blir distrahert av TV-programmer og satt av søvn.

Mental Fatigue Happens

Et lavt nivå årvåkenhet er et resultat av mangel på søvn. Hvis du holde deg sent ser en favoritt TV-show, er du ikke får nok hvile. Søvn er utviklet for å tillate kroppen å lade opp og stenge ned. Muskler og hjerne trenger en pause. Å være uklar og out-of-touch neste dag kan dempes ved å slå av fjernsynet om natten.