Digidexo.com

Forskjellen mellom nyresvikt og prerenal Failure

Forskjellen mellom nyresvikt og prerenal Failure


Skade på nyrene kan skje over dager eller år. Nyresvikt oppstår fra skade eller medisinske forhold. Prerenal svikt kan reverseres. Nyresvikt kan bli redusert, men ikke reverseres.

Betydning

Når nyrene dine er friske, de utfører viktige funksjoner. For eksempel fjerne de avfall og overflødig væske fra blodet. Men når nyrene ikke fungere riktig, kan de samme avfallsstoffer bygge opp i kroppen din og forårsake ytterligere skade.

Forskjell

Med prerenal akutt nyresvikt (ARF), ikke kroppen din ikke riktig sirkulere blod til nyrene. Som et resultat, nyrene dine ikke er i stand til å effektivt rense blodet for avfallsstoffer. Men med nyresvikt, nyrene slutter å fungere som den skal.

Årsaker

Årsaker til nyresvikt er underliggende tilstander som diabetes og høyt blodtrykk. Årsaker til prerenal ARF er alvorlig blodtap, sepsis, dehydrering eller hjertesvikt, ifølge nefrologi Channel.

Betraktninger

Et individ som lider prerenal ARF skal gjennomgå en behandling for den underliggende tilstand (for eksempel, leversvikt eller en infeksjon) forårsaker ARF. I tillegg vil intravenøse (IV) fluider må administreres dersom personen er dehydratisert.

Behandling

Ifølge nefrologi Channel, kan prerenal ARF dramatisk forbedre. I motsetning til dette må nyresvikt være kontinuerlig kontrolleres gjennom medikamenter og / eller dialyse.