Digidexo.com

Hva er årsakene til Nyre Dilatasjon i et foster?

Hva er årsakene til Nyre Dilatasjon i et foster?


Fetal nyre dilatasjon er anomali oftest oppdages gjennom rutinemessige ultralydundersøkelser, ifølge Cornell University Department of Urology. Videre leger ved Cornell forklare at tilstanden kalles prenatal hydronefrose, og betyr at det kan være et problem med urin flyt. Det er viktig å huske at inntil halvparten av fostrene som har prenatal hydronefrose ikke lenger har tilstanden på barsel ultralyd.

Obstruksjon

Den vanligste årsaken til foster nyre dilatasjon er en hindring av noen type. Leger ved Wayne State University Department of Urology forklare at det "er ikke uvanlig å se utvidelse av nyre drenering system av et foster før fødselen", og at de fleste blokkeringer er funnet i begynnelsen av røret som forbinder nyrene og urinblæren. Hindringer variere i alvorlighetsgrad og blir behandlet deretter. Milde blokkeringer er generelt alene og kun observert.

Posteriore urethrakutane Ventiler

Hvis det ikke er noen blokkering tilstede for å forklare føtal nyre dilatasjon, kan en annen mulig årsak være bakre urethral ventiler. Ifølge Urologi Web, ventilene er medfødte membraner som forårsaker en hindring. Membranene kan føre til et stort spekter av symptomer, fra mild ugyldig problemer til nyresvikt i et spedbarn. Serum studier og renale studier er utført for å bestemme graden av tilstanden.

Prune Belly syndrom

Sviske Belly syndrom, en medfødt tilstand som innebærer misdannelser i urinveiene, er den minst sannsynlige årsak til foster nyre dilatasjon, som forekommer hos færre enn 1 prosent av alle tilfeller, ifølge Cornell University. Sviske magen syndrom, også kalt Eagle-Barrett syndrom, er oppdaget i om lag en av 40.000 fødsler, med 95 prosent av tilfellene å være mann, ifølge Prune Belly syndrom Network. Prognosen for et barn diagnostisert med sviskemagesyndrom bestemmes av graden av strekking i urinveiene.