Digidexo.com

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti-inflammatorisk narkotika

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti-inflammatorisk narkotika


Crohns sykdom er en inflammatorisk tarm-sykdom som kan påvirke en hvilken som helst del av fordøyelsessystemet fra spiserøret til rektum. Mens årsaken ikke er klart definert, blir den behandlet som en autoimmun sykdom. Anti-inflammatoriske medikamenter brukes ofte for å behandle smertefull betennelse som oppstår under en aktiv Crohns flareup. Det er viktig å se en lege som spesialiserer seg på behandling av gastrointestinale sykdommer hvis du har mistanke om tilstedeværelse av Crohns sykdom.

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti-inflammatorisk narkotika

Tilegne seg kunnskap om antiinflammatoriske legemidler

•  Vurdere sulfasalazin (Azulfidine) for å være et medikament av valget for å behandle Crohns sykdom hvis du ikke er allergisk mot sulfa medisiner. Bivirkninger som kvalme, hodepine og halsbrann forby noen pasienter fra å ta sulfasalazin.

Diskuter bruk av Mesalamine (Asacol eller Rowasa) for å behandle Crohns sykdom. Mesalamine har færre bivirkninger enn sulfasalazin, og kan tas som en tablett gjennom munnen eller rektalt som et klyster.

opplyse deg om bruk av kortikosteroider for å redusere betennelse tilstede med Crohns sykdom. Siden det er mange bivirkninger som høyt blodtrykk, osteoporose, grå stær og søvnløshet, er kortikosteroider vanligvis foreskrevet bare for moderat til alvorlig sykdom som ikke svarer til andre behandlinger.

forutse kortikosteroider for å bli brukt i forbindelse med en viss type av immun-systemet suppressor for de mest effektive resultater. De to typer narkotika arbeide sammen, som kortikosteroider indusere remisjon og immun-systemet suppressors arbeide for å opprettholde remisjon av Crohns sykdom.

Spør om de nyeste kortikosteroider tilgjengelig som budesonid (Entocort EC) som er fremmet som å ha færre bivirkninger enn konvensjonelle steroider. Det er rapportert som mer effektive når Crohns sykdom er lokalisert i den nedre tynntarmen.

Hint

  • Det kan ta en prøve-og-feile-tilnærming for å finne de anti-inflammatoriske medisiner som fungerer best for deg. Hver person har en unik respons til behandlingsregimer. Bare fordi et stoff som fungerer for andre betyr ikke at det vil være det beste for deg.
  • Drikk rikelig med vann mens du tar anti-inflammatoriske medisiner.
  • Anti-inflammatoriske medikamenter er kjent for å forårsake magesår. Det er viktig at du rapportere eventuelle endringer som for eksempel en mørk avføring, plutselig sterke magesmerter, overdreven oppblåsthet eller blodig oppkast.
  • Bruk anti-inflammatoriske medisiner med forsiktighet og bare i regi av helsepersonell. Selv over-the-counter steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin og ibuprofen kan forårsake magesyke og irritasjon.
  • Redusere risikoen for magen nød mens du tar anti-inflammatoriske legemidler ved å redusere eller eliminere alkoholinntak og røyking.