Digidexo.com

Hårtap av nyresvikt

Hårtap av nyresvikt


Når nyrene svikter, er det et bredt utvalg av negative effekter på kroppens systemer. I tillegg til å påvirke fjerningen av avfall fra kroppen og forårsaker fluid ubalanser kan håravfall oppstå.

Bakgrunn

Proteiner er byggesteiner for muskler, bein, negler og hår. Protein er nødvendig for disse kroppsdelene å holde seg sterk og sunn. Av og til, vil kroppen produsere unormale proteiner som bosetter inn i kroppens vev. Disse unormale proteiner danne små innskudd, til slutt forårsaker amyloidose sykdom.

Effekter

Amyloidose sykdommen påvirker de normale mengder og struktur av proteiner i kroppen. Som et resultat, kan håret ikke lenger opprettholde helse, til syvende og sist fører til hårtap. Det finnes to hovedtyper av amyloidose relatert til nyresykdom: primære og dialyserelaterte.

Primær Amyloidosis

Primær amyloidose oppstår når kroppens celler ikke fungere skikkelig, noe som resulterer i unormal protein fiber. Disse unormale proteiner danne avleiringer i nyrene, der de forårsaker alvorlige skader. Nyrene er ikke lenger i stand til å fungere skikkelig, slik at kroppen ikke er i stand til å fjerne avfall effektivt.

Dialyse-Related Amyloidosis

Dialyse-relaterte amyloidose oppstår i pasient får hemodialyse. Ved dialyse, en viss type protein som bygger seg opp i blodet. Som et resultat av molekyler gå sammen og danne store amyloide avleiringer. Den normale tilførsel av proteiner som kroppen blir hindret, noe som resulterer i håravfall.

Betraktninger

Selv om håravfall er tidvis knyttet til nyresykdom, er det svært sjelden. Håravfall fra nyresykdom vanligvis oppstår bare under avanserte tilfeller av nyresvikt.