Digidexo.com

Når skal ta smokk bort fra en baby

Mange foreldre bekymrer seg for nye babyen begynner en smokk vane. Imidlertid, ved hjelp av en smokk kan være fordelaktig for babyer. Ikke bare gir det barnet med trøst, det også kan forebygge krybbedød (SIDS). Vanligvis barn gi opp sin smokk før eventuelle problemer kan oppstå med sine tenner; men noen barn kan trenge litt ekstra oppmuntring til å stoppe vane. Ideelt sett bør barn eldre enn 4 ikke skal bruke en smokk.

Fordeler med Pacifier Bruk

Ved hjelp av en smokk med små babyer har vært assosiert med en redusert risiko for krybbedød. Faktisk, American Academy of Pediatrics anbefaler at foreldre gir sine barn en smokk under lur ganger og overnatter sover. Smokk bruk er også mindre sannsynlighet for å forårsake tannproblemer enn tommelen suger. I tillegg tilbyr en smokk komfort og er en mye enklere vane å bryte enn tommelen suger. De fleste barn naturligvis gi opp sin smokk en gang mellom år 2 og 4.

Pacifier Problemer

Noen barn fortsette å nyte sine smokker gjennom pjokk år, som generelt er akseptabelt. Men som tiden nærmer seg da permanente tennene dukker opp, kan smokk bruk forårsake strukturelle problemer i munnen. Permanente tenner vanligvis begynner å vises i en alder av 4 eller 5. Smokker bør tas bort godt før utseendet av permanente tennene for å hindre strukturelle skader.

Giving Up smokken

Som barn blir eldre, kan en forelder eller tannlege kunne snakke fornuft med dem om den potensielle skaden de gjør til sine tenner. I alvorlige tilfeller kan en munn apparatet plasseres i barnets munn for å hindre ham i å suge på en smokk, fingrene eller andre gjenstander.

Babycenter.com tilbyr noen kreative måter å hjelpe et barn gi opp sin smokk. For eksempel kan foreldre tillate ham å forlate smokk for den "Binky fe", som da ville forlate en spesiell leketøy i bytte. Dessuten kan det hende at foreldre oppmuntre barnet til å gi smokken til en yngre baby som trenger det. I tillegg kan foreldre prøver bevisst å miste alle smokker.