Digidexo.com

In-Home Bruk av eddik

In-Home Bruk av eddik


Eddik er en vanlig husholdning produkt bestående av 3 prosent eddiksyre og 97 prosent vann. Eddik er en allsidig, lett tilgjengelig og billig produkt som kan brukes til en rekke husholdningsformål. Den kan brukes til matlaging og renhold, og som en husholdning rette for noen typer plager.

Cooking

Eddik legger en frisk syrlig smak til salater, sauser, supper og stuinger. Det er en viktig ingrediens i pickle gjør og fungerer godt som en kjøtt mørsalt. En teskje lagt til vannet for å dampe eller koke grønnsaker vil bevare sin farge. En teskje lagt til vannet for kokende pasta vil holde den klistrer seg sammen.

Rengjøring

Hvit eddik er et effektivt rengjøringsmiddel som er billig og ikke giftig. Eddiksyre i eddik bidrar til å ødelegge bakterier, mugg og andre ekkel. En blanding av en del hvit eddik til ni deler vann er effektivt for rengjøring av kjøkkenbenkeplater og vask, bad områder, speil, vinduer og gulv. En kopp hvit eddik kan legges til til vaskesyklusen som tøymykner og flekkfjerner.

Husholdning rettsmidler

Hvit eddik har en antiseptisk virkning som gjør det til et godt hjem rette for mindre kutt og skrubbsår. Det kan også brukes til å behandle ubehag av insektbitt og stikk, kløe og solbrenthet. Hvit eddik kan brukes til å behandle flass. Før sjamponering våte håret, tilsett eddik til hodebunnen din og la den på i ett til to minutter, og skyll og sjampo som vanlig.

Andre bruksområder

Bade føttene i ufortynnet eple cider eddik daglig i 10 minutter for å behandle fotlukt. Treat fotsopp ved dabbing det berørte området med en bomullsdott dynket i eddik et par ganger per dag. For å fjerne soppen fra sokker suge dem i eddik i en halv time på slutten av dagen. Blomster vil vare lenger hvis du plasserer dem i en liter vann som du har lagt til to ss. hvit eddik og to ss. sukker.