Digidexo.com

Hvordan å holde tennene friske og sterke

Hvordan å holde tennene friske og sterke


Du hører ofte om alle de matvarer som er dårlig for tennene. Ikke spis dette! Ikke spis det! Vel, det er noen matvarer som faktisk bidrar til god tannhelsen. Les videre for å finne ut hva du kan spise for å holde tennene friske og sterke!

Bruksanvisning

En får nok kalsium - Kalsium er ikke bare bra for sterke bein, men også bra for sterke tenner. Tennene er forankret i kjevebeinet. Hvis bentetthet faller, vil tennene ikke har et solid fotfeste. Så får rikelig med kalsium ved å spise kalsium rik meieriprodukter som yoghurt, melk og ost og også fisk som sardiner, makrell og laks.

får nok vitamin C - Vitamin C er viktig for å holde tannkjøttet sunt og sykdom gratis. Det styrker blodkarene bindevevet som holder tennene i kjeven din. Vitamin C bidrar også til å redusere betennelse som kan bremse utviklingen av tannkjøttbetennelse. Du kan ta en vitamin C supplement for å fremme tann helse eller spise mat rik på vitamin C som frukt, bønner og grønnsaker.

DRIKK VANN og grønn te - Vann hjelper vaske bort matrester som kan bli fanget i tennene. Hvis du ikke kan børste, bør du i det swish litt vann rundt i munnen etter å ha spist. Drikke grønn te er også bra for tennene som det er tenkt å bidra til å forebygge tannråte på grunn av sin evne til å drepe visse bakterier. Og grønn te er mindre sannsynlighet for å forårsake flekker på tennene.