Digidexo.com

Retninger for bruk av en Nesekanyle

Nasal kanyler er små rør slitt i neseborene som kobles til oksygendistribusjonsenheter. De brukes oftest av personer som har luftveissykdommer som hindrer tilstrekkelig inntak av oxgyen inn i kroppen. Kanyler kan distribuere oksygen til en enkeltperson veldig trygt hvis de blir brukt riktig.

Fit

Kontroller at kanylen du har er en god løsning for deg. Hvis du er veldig petite, en kanyle som er utformet for noen som er 6 meter høye kan føles veldig ubehagelig, for eksempel. Kanylen bør være store nok til at de ledende delene ikke flytte rundt for mye i neseboret, men også liten nok til at slangen ikke føler obstruktiv eller smertefullt. Du bør ikke trenger å trekke de ledende delene til en vinkel for å få dem passe i nesen - de burde være i stand til å gli inn i nasal passasje mens resterende ganske rett.

Tubing Lengde

Hold kanyleslangen på en god lengde. Hvis du ikke gjør dette, vil slangen enten bli fanget på elementer rundt din jobb eller hjemme, eller vil du føler deg trukket ut av stilling fra for-kort slange være stram. Å holde lengden av nesekanyle røret korrekt også minimerer risikoen for skader på røret, så som å sno seg eller sprekker. Mange oksygen distribusjonsenheter har inventar rundt som det overskytende slangen kan bli pakket.

Prong Angle

Kontroller at du har satt inn kanylen utstikkerne i riktig vinkel. De bør plasseres slik at de kurve nedover mot munningen. Dette lar oksygen strømme mer direkte inn i luftveiene. Det følger også den naturlige vei av nesehulen, slik at kanylen er mer komfortabel.

Vedlikehold, Care og tips

Vask kanyle etter behov, men ikke mindre enn to ganger i uken. Sett på kanylen etter at den har vært brukt på en måned. Dette bidrar til å stoppe veksten av bakterier og holder deg fra å bli infisert på nytt med virus hvis du er syk. Dersom kanylen virker ikke å ha en god flyt av oksygen, dypp utstikkerne i litt vann. Hvis du ser bobler, så er det ingenting galt med oksygenstrømmen. Ikke bruk kanylen hvis du har problemer med å puste ut av nesen. Man kan bruke et vannbasert smøremiddel på innsiden av nesen, og på den øvre leppe hvis den konstante strømmen av oksygen tørker disse områdene ut for mye.