Digidexo.com

Hva er Stage IV Mantle Cell Lymphoma?

Stadium IV mantle celle lymfom er en type av ikke-Hodgkins lymfom. Non-Hodgkins lymfom er en form for kreft som starter i lymfocyttceller fra en pasients lymfesystemet. Lymfesystemet er en viktig del av immunsystemet.

Lymfesystemet Effect

Ifølge American Cancer Society, påvirker non-Hodgkins lymfom lymfocyttceller på flere områder av lymfesystemet inkludert lymfeknuter, milt og benmarg. En pasient kan legge merke til forstørrede lymfeknuter med denne tilstanden.

Mantle Cell

Mantle celle lymfom er mellomstore eller små lymfomceller og er vanligvis utbredt i en pasients lymfesystemet når sykdommen er diagnostisert. Denne type lymfom ikke sprer seg raskt og bare utgjør om lag 5 prosent av alle lymfomer, som rapportert av American Cancer Society.

Stage IV

Den fasen av et lymfom er i hvilken grad den har spredd i en pasients kropp. En scene IV mantelcellelymfom er en avansert form for kreft som har spredt seg til et organ som ikke er i nærheten en berørt lymfeknute eller har spredt seg til organer som hjerne, lever eller ryggmargen.

Risikofaktorer

Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å utvikle mantelcellelymfom og risikoen for denne formen for kreft øker med alderen.

Behandling

Leger ofte behandle mantelen cellelymfom med kjemoterapi og et stoff som heter rituximab. Mantelcellelymfom behandling vanligvis ikke kurere sykdommen, men kan forsinke forhånd.