Digidexo.com

Kjemisk sammensetning kontaktlinser

Kjemisk sammensetning kontaktlinser


Kontaktlinser kan kategoriseres som myk konvensjonell hydrogel, silikon hydrogel, eller stive gass permeable kontaktlinser. Ifølge Contact Lens Spectrum, alle kontaktlinser utnytte en polymer ryggrad. En polymer er et kjemisk kjede dannet fra bindings mange mindre molekyler.

Soft Konvensjonell Hydrogel

Myke konvensjonelle hydrogel kontaktlinser har et felles ryggraden av polymeren poly-HEMA. Dette polymer fungerer som base for alle myke kontaktlinser, og forskjellige merker er dannet ved å injisere ulike mengder av vann og andre kjemikalier i kontaktlinse som det er produsert.

Silikon hydrogel

Silikon hydrogel kontaktlinser er også kjent som pustende kontaktlinser. Disse linser kan bæres over natten i noen tilfeller. Silikongummi anvendes som polymerryggraden i silikon hydrogel kontaktlinser. Andre kjemikalier, som for eksempel polydimethylsiloxane, er også lagt til bedre komfort.

Stive gass permeable

Stive gass permeable kontaktlinser er også kjent som harde kontaktlinser. Stive gasspermeable kontaktlinser inneholder forskjellige mengder av metylmetakrylat, fluor, silisium og andre kjemikalier for å gjøre dem behagelige å bære.