Digidexo.com

Kiropraktorer Vs. Leger

Mens tradisjonelt familie leger eller allmennleger var det primære valget for å motta medisinsk hjelp og behandling, mange mennesker er nå på besøk kiropraktorer for en rekke medisinske tilstander. Mens tradisjonelle leger og kiropraktorer er både lisensiert og trent medisinske fagfolk, er det mange forskjeller mellom de to.

Funksjon

Kiropraktorer behandle tilstander som påvirker og forårsaket av muskel- og skjelettsystemet. Tradisjonelle leger behandle medisinske tilstander i alle deler av kroppen.

Evner

I motsetning til leger, kiropraktorer er ikke lisensiert til å foreskrive medisiner eller utføre en større operasjon. I stedet kiropraktorer behandle tilstander ved hjelp av manipulasjoner av ryggraden, lett behandling, ultralyd og varme.

Utdanning

Leger må få bachelorgrad i et felt som biologi eller kjemi før du deltar fire år med medisinsk skole, noe som resulterer i åtte år med høyere utdanning. Kiropraktorer kan gå inn profesjonell opplæring etter to år med lavere skole etterfulgt av fire år etter videregående utdanning, noe som betyr at i noen tilfeller kiropraktorer får bare seks års skolegang.

Trening

Etter eksamen fra medisinsk skole, leger jobbe som bosatt i tre til åtte år for å få erfaring i feltet før praktisere medisin uavhengig. Det finnes ingen spesifikk ønsket bosted for kiropraktorer etter endt utdanning.

Betraktninger

I noen tilfeller, leger og kiropraktorer samarbeide, noe som betyr at man ikke trenger å velge mellom seg av den ene eller den andre.