Digidexo.com

Diett for diabetes og leverproblemer

Til tross for vanlig oppfatning at diabetes og leverproblemer kan bare løses gjennom medisinering og profesjonell omsorg, har nye funnene avdekket at begge disse sykdommene kan være effektivt innskrenkes eller helt styres gjennom utøvelse av due diligence i forhold til kostholdet ditt. Tilslutning til en low-carb diett kan bidra til å gjenopprette riktig kroppsfunksjoner etter å ha blitt diagnostisert med diabetes, eller alkoholiker eller alkoholfrie fatty leversykdom. Med tid, krefter og viljestyrke, kan du gjenvinne en viss kontroll over din helse.

Diabetes og Low-Carb

Diabetes er en sykdom hvor kroppen har vanskeligheter med å skape og benytte insulin. Insulin er den primære transport hormon i kroppen din, og er ansvarlig for "øste opp" sukker i blodet og skyt det inn i cellene for energi eller lagring Som insulin frigjøres som følge av forhøyet blodsukker, kan produksjonen av insulin innskrenkes ved å sikre at blodsukkernivået holder seg nokså jevn hele dagen. Den beste måten å gjøre dette på er å administrere karbohydratinntak ved å stikke til en lav-karbo diett, som karbohydrater er en av de viktigste triggere for forhøyede blodsukkernivået. Dette var konklusjonen i en studie av Dr. Eric Westman fra Duke Medical Center. På slutten av den seks måneders studie, nesten 80 prosent av deltakerne i low-carb gruppe (mindre enn 20g daglig) var i ferd med å redusere eller helt eliminere deres avhengighet av medisiner for diabetes.

Leversykdom og Low-Carb

Fatty leversykdom er et annet problem som kan kureres ved å følge en lav-karbo diett. En studie utført ved University of Texas Southwestern Medical Center fant at enkeltpersoner etter en low-carb diett opplevd ekstra fettforbrenning effekter i leveren, som kan bidra til å stoppe eller reversere utviklingen av fettlever sykdom. Denne endringen i levermetabolisme begynte å skje etter bare to uker på en lav-carb diett.

Sample Low-carb diett

I begge disse tilfellene ble en ekstremt lav-carb tilnærming brukes til å samle de registrerte resultatene. For å øke sannsynligheten for å kopiere disse resultatene på deg selv, holde seg til den samme ultra low-carb tilnærming, som består av mindre enn 20 g per dag. For å holde seg frisk hele, konsumere mesteparten av karbohydratinntaket fra grønne, fibrøs grønnsaker som brokkoli og spinat. Resten av kostholdet ditt bør bestå av en blanding av de ulike typer fett (mettede, monounsaturates, flerumettede forbindelser) og relativt magre proteinkilder som kylling, kalkun og fisk. Du trenger ikke telle kalorier på denne tilnærmingen - bare karbohydrater. Ved å holde din carb totale lavt vil du naturligvis brenne fett som kroppen din gjør bryteren inn i ketose - en fettforbrennende tilstand forårsaket av svært lavt inntak av karbohydrater. Selvfølgelig, bør du rådføre deg med legen din før du starter denne eller noen annen diett plan. Ikke slutt å ta medisinen på eget ansvar, men ikke være veldig overrasket hvis legen senker dosen din etter noen måneder med lav-carb spise.